Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Neuroradiologi

Abul-Kasim, Kasim LU ; Maly, Pavel LU ; Sundgren, Pia LU orcid and Holtås, Stig LU (2009)
Abstract (Swedish)
Neuroradiologi är den första läroboken i sitt slag i Skandinavien och erbjuder en heltäckande inblick i diagnostiken av sjukdomar inom hjärna, rygg samt huvud- och halsregion med neuroanatomi och differentialdiagnostik, illustrerat med ett unikt bildmaterial.

Bokens första tre delar innefattar 150, 80 respektive 80 diagnoser. De diagnoser som inte ryms i de första tre delarna hittar man i bokens fjärde del (Del IV, Neuroencyklopedi). I denna del finns en kort sammanfattad beskrivning av olika sällsynta diagnoser, syndrom och anatomiska begrepp. Del V och VI omfattar över hundra differentialdiagnoser med mycket detaljerad och deskriptiv neuroanatomi. Boken som innehåller 4 267 bilder är upplagd som en uppslagsbok, vilket... (More)
Neuroradiologi är den första läroboken i sitt slag i Skandinavien och erbjuder en heltäckande inblick i diagnostiken av sjukdomar inom hjärna, rygg samt huvud- och halsregion med neuroanatomi och differentialdiagnostik, illustrerat med ett unikt bildmaterial.

Bokens första tre delar innefattar 150, 80 respektive 80 diagnoser. De diagnoser som inte ryms i de första tre delarna hittar man i bokens fjärde del (Del IV, Neuroencyklopedi). I denna del finns en kort sammanfattad beskrivning av olika sällsynta diagnoser, syndrom och anatomiska begrepp. Del V och VI omfattar över hundra differentialdiagnoser med mycket detaljerad och deskriptiv neuroanatomi. Boken som innehåller 4 267 bilder är upplagd som en uppslagsbok, vilket underlättar för läsaren att hitta den sökta diagnosen. Under varje diagnosrubrik finns en kortfattad beskrivning av etiologi, patologi, klinik, behandling och prognos samt detaljerad beskrivning av de radiologiska fynden.

Neuroradiologi är en lättläst lärobok i neuroradiologi. Just neuroradiologi utgör en mycket stor del av såväl den akuta som den planerade radiologiska verksamheten och är under snabb utveckling med kontinuerlig introduktion av nya metoder.

Boken vänder sig i första hand till radiologer och neuroradiologer, inte minst de som är under utbildning. Flera andra kliniska specialister såsom neurologer, neurokirurger, ortopeder, öronläkare, allmänläkare kommer att ha gott stöd av boken. Övrig vårdpersonal kan ha stor nytta av boken som ett uppslagsverk. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
; ; and
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
categories
Popular Science
publisher
Studentlitteratur AB
ISBN
978-91-44-05138-3
language
Swedish
LU publication?
yes
additional info
The information about affiliations in this record was updated in December 2015. The record was previously connected to the following departments: Department of Radiology and Physiology, Malmö (013037000), Diagnostic Radiology, (Lund) (013038000), Medical Radiology Unit (013241410)
id
1e753e7b-21b3-4a07-bbfe-3bbdd943d995 (old id 1369064)
alternative location
http://www.studentlitteratur.se/html/boksmakprov/idflode/smakprov.html#9789144051833
http://libris.kb.se/bib/11292282
date added to LUP
2016-04-04 12:18:22
date last changed
2019-03-08 02:56:07
@book{1e753e7b-21b3-4a07-bbfe-3bbdd943d995,
  abstract     = {{Neuroradiologi är den första läroboken i sitt slag i Skandinavien och erbjuder en heltäckande inblick i diagnostiken av sjukdomar inom hjärna, rygg samt huvud- och halsregion med neuroanatomi och differentialdiagnostik, illustrerat med ett unikt bildmaterial. <br/><br>
Bokens första tre delar innefattar 150, 80 respektive 80 diagnoser. De diagnoser som inte ryms i de första tre delarna hittar man i bokens fjärde del (Del IV, Neuroencyklopedi). I denna del finns en kort sammanfattad beskrivning av olika sällsynta diagnoser, syndrom och anatomiska begrepp. Del V och VI omfattar över hundra differentialdiagnoser med mycket detaljerad och deskriptiv neuroanatomi. Boken som innehåller 4 267 bilder är upplagd som en uppslagsbok, vilket underlättar för läsaren att hitta den sökta diagnosen. Under varje diagnosrubrik finns en kortfattad beskrivning av etiologi, patologi, klinik, behandling och prognos samt detaljerad beskrivning av de radiologiska fynden. <br/><br>
Neuroradiologi är en lättläst lärobok i neuroradiologi. Just neuroradiologi utgör en mycket stor del av såväl den akuta som den planerade radiologiska verksamheten och är under snabb utveckling med kontinuerlig introduktion av nya metoder. <br/><br>
Boken vänder sig i första hand till radiologer och neuroradiologer, inte minst de som är under utbildning. Flera andra kliniska specialister såsom neurologer, neurokirurger, ortopeder, öronläkare, allmänläkare kommer att ha gott stöd av boken. Övrig vårdpersonal kan ha stor nytta av boken som ett uppslagsverk.}},
  author       = {{Abul-Kasim, Kasim and Maly, Pavel and Sundgren, Pia and Holtås, Stig}},
  isbn         = {{978-91-44-05138-3}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Studentlitteratur AB}},
  title        = {{Neuroradiologi}},
  url          = {{http://www.studentlitteratur.se/html/boksmakprov/idflode/smakprov.html#9789144051833}},
  year         = {{2009}},
}