Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kontinuerliga självvalda kontroller under kursgång

Karlsson, Johan M LU (2006) LTHs 4:e pedagogiska inspirationskonferens, 2006
Abstract (Swedish)
Målet med att införa kontinuerliga självvalda kontroller under en kurs gång är att på så vis engagera och motivera studenterna att läsa kontinuerligt redan från kursstart. De självvalda kontrollerna genomförs individuellt under kursen för att fånga upp vilka kunskaper som studenten införskaffat hitintills. Ett bra resultat på dessa självvalda kontroller innebär att studenten erhåller bonuspoäng vilka kan tillgodoräknas mot resultatet på tentamen. Rapporten diskuterar funktionen och resultatet av införandet av dessa självvalda kontroller. Resultaten visar att en större andel av dem som genomför de självvalda kontrollerna också klarar den slutliga tentamen. Vidare är en stor del av studenterna hjälpta av de bonuspoäng de uppnår på de... (More)
Målet med att införa kontinuerliga självvalda kontroller under en kurs gång är att på så vis engagera och motivera studenterna att läsa kontinuerligt redan från kursstart. De självvalda kontrollerna genomförs individuellt under kursen för att fånga upp vilka kunskaper som studenten införskaffat hitintills. Ett bra resultat på dessa självvalda kontroller innebär att studenten erhåller bonuspoäng vilka kan tillgodoräknas mot resultatet på tentamen. Rapporten diskuterar funktionen och resultatet av införandet av dessa självvalda kontroller. Resultaten visar att en större andel av dem som genomför de självvalda kontrollerna också klarar den slutliga tentamen. Vidare är en stor del av studenterna hjälpta av de bonuspoäng de uppnår på de självvalda kontrollerna för att uppnå ett högre betyg. Uppfattningen är att även då delvis flervalsfrågor används studenterna uppnår en större förståelse för ämnet. Studenterna är nöjda med införandet av detta nya moment i kursen. Sammantaget indikerar slutligen detta att verksamheten bör vara fortvarig vid kommande kurser. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
publishing date
type
Chapter in Book/Report/Conference proceeding
publication status
published
subject
keywords
SoTL
categories
Higher Education
host publication
[Host publication title missing]
publisher
Lunds Tekniska Högskola
conference name
LTHs 4:e pedagogiska inspirationskonferens, 2006
conference location
Lund, Sweden
conference dates
2006-06-01 - 2006-06-01
language
Swedish
LU publication?
yes
id
20b25401-01f7-41fb-abec-74f111efb148 (old id 1626650)
date added to LUP
2016-04-04 12:22:33
date last changed
2018-11-21 21:10:34
@inproceedings{20b25401-01f7-41fb-abec-74f111efb148,
  abstract     = {{Målet med att införa kontinuerliga självvalda kontroller under en kurs gång är att på så vis engagera och motivera studenterna att läsa kontinuerligt redan från kursstart. De självvalda kontrollerna genomförs individuellt under kursen för att fånga upp vilka kunskaper som studenten införskaffat hitintills. Ett bra resultat på dessa självvalda kontroller innebär att studenten erhåller bonuspoäng vilka kan tillgodoräknas mot resultatet på tentamen. Rapporten diskuterar funktionen och resultatet av införandet av dessa självvalda kontroller. Resultaten visar att en större andel av dem som genomför de självvalda kontrollerna också klarar den slutliga tentamen. Vidare är en stor del av studenterna hjälpta av de bonuspoäng de uppnår på de självvalda kontrollerna för att uppnå ett högre betyg. Uppfattningen är att även då delvis flervalsfrågor används studenterna uppnår en större förståelse för ämnet. Studenterna är nöjda med införandet av detta nya moment i kursen. Sammantaget indikerar slutligen detta att verksamheten bör vara fortvarig vid kommande kurser.}},
  author       = {{Karlsson, Johan M}},
  booktitle    = {{[Host publication title missing]}},
  keywords     = {{SoTL}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Lunds Tekniska Högskola}},
  title        = {{Kontinuerliga självvalda kontroller under kursgång}},
  year         = {{2006}},
}