Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Styra med mål - en process utan slut?

Hellström, Mikael LU and Ramberg, Ulf LU (2008) In Kommunal ekonomi p.38-39
Abstract (Swedish)
I Lomma kommun gör man det, Universitetssjukhuset Mas (UMAS) likaså. Även Hässleholms sjukhusorganisation (Hässleholms sjukhus) gör det. Styr med mål. Det kan vi konstatera efter att precis ha avslutat en rapport som handlar om att framgångsrikt styra med mål. Rapporten har Föreningen Sveriges Kommunalekonomer finansierat. För er som vill läsa hela rapporten finns den att hämta på www.kef.se. Rapporten är uppdelad i tre akter; Insikt, Skapelse och Evighet. I första akten problematiseras varför det ibland kan vara svårt att komma gång med att styra med mål och varför en hel del målansträngningar rinner ut i sanden efter ett tag. I andra akten illustrerar vi en del av de handlingar som vi tolkar som viktiga för att kunna styra med mål. I... (More)
I Lomma kommun gör man det, Universitetssjukhuset Mas (UMAS) likaså. Även Hässleholms sjukhusorganisation (Hässleholms sjukhus) gör det. Styr med mål. Det kan vi konstatera efter att precis ha avslutat en rapport som handlar om att framgångsrikt styra med mål. Rapporten har Föreningen Sveriges Kommunalekonomer finansierat. För er som vill läsa hela rapporten finns den att hämta på www.kef.se. Rapporten är uppdelad i tre akter; Insikt, Skapelse och Evighet. I första akten problematiseras varför det ibland kan vara svårt att komma gång med att styra med mål och varför en hel del målansträngningar rinner ut i sanden efter ett tag. I andra akten illustrerar vi en del av de handlingar som vi tolkar som viktiga för att kunna styra med mål. I tredje akten betonas behovet av att styra med mål som ett ständigt arbete. Detta behov ställer delvis nya krav på chefer och anställda i kommuner och landsting. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
and
organization
publishing date
type
Contribution to specialist publication or newspaper
publication status
published
subject
keywords
Management by objectives, local government
categories
Popular Science
in
Kommunal ekonomi
issue
2008:5
pages
38 - 39
publisher
Föreningen Sveriges Kommunalekonomer
ISSN
0282-0099
language
Swedish
LU publication?
yes
id
3cc71e26-0a6c-46c4-9fba-68e6e7c973da (old id 1764484)
date added to LUP
2016-04-01 15:03:34
date last changed
2018-11-21 20:32:45
@misc{3cc71e26-0a6c-46c4-9fba-68e6e7c973da,
  abstract     = {{I Lomma kommun gör man det, Universitetssjukhuset Mas (UMAS) likaså. Även Hässleholms sjukhusorganisation (Hässleholms sjukhus) gör det. Styr med mål. Det kan vi konstatera efter att precis ha avslutat en rapport som handlar om att framgångsrikt styra med mål. Rapporten har Föreningen Sveriges Kommunalekonomer finansierat. För er som vill läsa hela rapporten finns den att hämta på www.kef.se. Rapporten är uppdelad i tre akter; Insikt, Skapelse och Evighet. I första akten problematiseras varför det ibland kan vara svårt att komma gång med att styra med mål och varför en hel del målansträngningar rinner ut i sanden efter ett tag. I andra akten illustrerar vi en del av de handlingar som vi tolkar som viktiga för att kunna styra med mål. I tredje akten betonas behovet av att styra med mål som ett ständigt arbete. Detta behov ställer delvis nya krav på chefer och anställda i kommuner och landsting.}},
  author       = {{Hellström, Mikael and Ramberg, Ulf}},
  issn         = {{0282-0099}},
  keywords     = {{Management by objectives; local government}},
  language     = {{swe}},
  number       = {{2008:5}},
  pages        = {{38--39}},
  publisher    = {{Föreningen Sveriges Kommunalekonomer}},
  series       = {{Kommunal ekonomi}},
  title        = {{Styra med mål - en process utan slut?}},
  year         = {{2008}},
}