Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kontraster och nyanser. Svensk statsvetenskap i brytningstid.

Jerneck, Magnus LU and Badersten, Björn LU (2010) In Statsvetenskaplig tidskrift 1.
Abstract (Swedish)
Statsvetenskapliga förbundet fyller 40 år och det uppmärksammas med en skrift där svenska och nordiska samhällsforskare i ett drygt fyrtiotal uppsatser redovisar sin syn på svensk statsvetenskap. Några gör det genom personliga bildningsresor, andra försöker fånga de långa linjerna i en specialitets utveckling eller tar spjärn mot etablerade traditioner. Några skribenter argumenterar för nya empiriska satsningar eller omtolkar och nyanserar klassiska forskningsinriktningar, medan andra efterlyser mer av disciplinöverskridande samarbete eller normativ forskning. Slutresultatet, en välmatad bok på över 600 sidor, är en rik väv av skiftande uppfattningar och infallsvinklar, som sammantaget ger en kontrastrik – men samtidigt nyanserad – bild av... (More)
Statsvetenskapliga förbundet fyller 40 år och det uppmärksammas med en skrift där svenska och nordiska samhällsforskare i ett drygt fyrtiotal uppsatser redovisar sin syn på svensk statsvetenskap. Några gör det genom personliga bildningsresor, andra försöker fånga de långa linjerna i en specialitets utveckling eller tar spjärn mot etablerade traditioner. Några skribenter argumenterar för nya empiriska satsningar eller omtolkar och nyanserar klassiska forskningsinriktningar, medan andra efterlyser mer av disciplinöverskridande samarbete eller normativ forskning. Slutresultatet, en välmatad bok på över 600 sidor, är en rik väv av skiftande uppfattningar och infallsvinklar, som sammantaget ger en kontrastrik – men samtidigt nyanserad – bild av svensk statsvetenskap av i dag. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
LU and LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
in
Statsvetenskaplig tidskrift
volume
1
pages
677 pages
publisher
Statsvetenskaplig tidskrift
ISSN
0039-0747
language
Swedish
LU publication?
yes
id
4bf43d6d-4b22-4592-8d37-0651657413f0 (old id 2225469)
date added to LUP
2016-04-01 14:59:52
date last changed
2018-11-21 20:32:20
@book{4bf43d6d-4b22-4592-8d37-0651657413f0,
  abstract     = {{Statsvetenskapliga förbundet fyller 40 år och det uppmärksammas med en skrift där svenska och nordiska samhällsforskare i ett drygt fyrtiotal uppsatser redovisar sin syn på svensk statsvetenskap. Några gör det genom personliga bildningsresor, andra försöker fånga de långa linjerna i en specialitets utveckling eller tar spjärn mot etablerade traditioner. Några skribenter argumenterar för nya empiriska satsningar eller omtolkar och nyanserar klassiska forskningsinriktningar, medan andra efterlyser mer av disciplinöverskridande samarbete eller normativ forskning. Slutresultatet, en välmatad bok på över 600 sidor, är en rik väv av skiftande uppfattningar och infallsvinklar, som sammantaget ger en kontrastrik – men samtidigt nyanserad – bild av svensk statsvetenskap av i dag.}},
  editor       = {{Jerneck, Magnus and Badersten, Björn}},
  issn         = {{0039-0747}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Book Editor}},
  publisher    = {{Statsvetenskaplig tidskrift}},
  series       = {{Statsvetenskaplig tidskrift}},
  title        = {{Kontraster och nyanser. Svensk statsvetenskap i brytningstid.}},
  volume       = {{1}},
  year         = {{2010}},
}