Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Nya metoder ger mer information om kostfibers egenskaper och hälsoeffekter

Ulmius, Matilda LU (2011) In Livsmedel i Fokus
Abstract (Swedish)
Med nya metoder som fältflödesfraktionering kan effekter av tillverkning och tillagning på lösliga kostfibers egenskaper följas. Genom att mäta genuttryck i blodkroppar efter en måltid kan man också få kunskap om fibrernas påverkan på ämnesomsättningen i kliniska studier.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
publishing date
type
Contribution to specialist publication or newspaper
publication status
published
subject
categories
Popular Science
in
Livsmedel i Fokus
issue
6
publisher
LivsmedelsFöreningen
ISSN
1652-912X
language
Swedish
LU publication?
yes
id
51837bfb-a8be-489c-83ac-6fca453b8427 (old id 2277739)
alternative location
http://www.livsmedelifokus.se/
date added to LUP
2016-04-01 12:59:38
date last changed
2018-11-21 20:11:09
@misc{51837bfb-a8be-489c-83ac-6fca453b8427,
  abstract     = {{Med nya metoder som fältflödesfraktionering kan effekter av tillverkning och tillagning på lösliga kostfibers egenskaper följas. Genom att mäta genuttryck i blodkroppar efter en måltid kan man också få kunskap om fibrernas påverkan på ämnesomsättningen i kliniska studier.}},
  author       = {{Ulmius, Matilda}},
  issn         = {{1652-912X}},
  language     = {{swe}},
  number       = {{6}},
  publisher    = {{LivsmedelsFöreningen}},
  series       = {{Livsmedel i Fokus}},
  title        = {{Nya metoder ger mer information om kostfibers egenskaper och hälsoeffekter}},
  url          = {{http://www.livsmedelifokus.se/}},
  year         = {{2011}},
}