Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Produktionslogistik

Mattsson, Stig-Arne LU and Jonsson, Patrik (2003)
Abstract
Med produktionslogistik menas planering, utveckling, samordning, organisation, styrning och kontroll av det tillverkande företagets materialflöden och resursflöden med utgångspunkt från dess produktionssystem. I den här boken behandlas produktionslogistik som ett sätt att åstadkomma effektiva och konkurrenskraftiga företag. De första delarna av boken ger den teoretiska bakgrunden till i praktiken vanligt förekommande arbetssätt och planeringsmetoder. Med dessa delar vänder sig boken till studerande vid universitet och högskolor såväl som till konsulter och yrkesverksamma personer i industrin som vill ha en grundläggande genomgång av ämnesområdet. Den senare delen av boken innehåller fördjupningar inom ramen för de planeringsmetoder som... (More)
Med produktionslogistik menas planering, utveckling, samordning, organisation, styrning och kontroll av det tillverkande företagets materialflöden och resursflöden med utgångspunkt från dess produktionssystem. I den här boken behandlas produktionslogistik som ett sätt att åstadkomma effektiva och konkurrenskraftiga företag. De första delarna av boken ger den teoretiska bakgrunden till i praktiken vanligt förekommande arbetssätt och planeringsmetoder. Med dessa delar vänder sig boken till studerande vid universitet och högskolor såväl som till konsulter och yrkesverksamma personer i industrin som vill ha en grundläggande genomgång av ämnesområdet. Den senare delen av boken innehåller fördjupningar inom ramen för de planeringsmetoder som översiktligt beskrivits i tidigare delar inklusive karakteristiska egenskaper och användningsmiljöer. Den delen av boken är avsedd att användas vid fördjupningsutbildning i produktionslogistik men också som ett hjälpmedel och en checklista vid val, utformning och användning av olika planeringsmetoder i praktiken. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
and
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
pages
590 pages
publisher
Studentlitteratur AB
ISBN
91-44-02899-7
language
Swedish
LU publication?
yes
id
9d567933-de01-4417-83ba-3b9fef802eea (old id 635717)
date added to LUP
2016-04-04 10:37:07
date last changed
2018-11-21 20:59:48
@book{9d567933-de01-4417-83ba-3b9fef802eea,
  abstract     = {{Med produktionslogistik menas planering, utveckling, samordning, organisation, styrning och kontroll av det tillverkande företagets materialflöden och resursflöden med utgångspunkt från dess produktionssystem. I den här boken behandlas produktionslogistik som ett sätt att åstadkomma effektiva och konkurrenskraftiga företag. De första delarna av boken ger den teoretiska bakgrunden till i praktiken vanligt förekommande arbetssätt och planeringsmetoder. Med dessa delar vänder sig boken till studerande vid universitet och högskolor såväl som till konsulter och yrkesverksamma personer i industrin som vill ha en grundläggande genomgång av ämnesområdet. Den senare delen av boken innehåller fördjupningar inom ramen för de planeringsmetoder som översiktligt beskrivits i tidigare delar inklusive karakteristiska egenskaper och användningsmiljöer. Den delen av boken är avsedd att användas vid fördjupningsutbildning i produktionslogistik men också som ett hjälpmedel och en checklista vid val, utformning och användning av olika planeringsmetoder i praktiken.}},
  author       = {{Mattsson, Stig-Arne and Jonsson, Patrik}},
  isbn         = {{91-44-02899-7}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Studentlitteratur AB}},
  title        = {{Produktionslogistik}},
  year         = {{2003}},
}