Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Pedagogik för rehabilitering

Brattberg, Gunilla LU (2005)
Abstract (Swedish)
Du får lära dig att leva med värken, smärtan och tröttheten, är det besked som många långtidssjukskrivna får. Sällan får de reda på hur det ska gå till. Rehabilitering handlar om hur en människa lär sig nya sätt att tänka, känna och bete sig med sikte på förbättrad funktion och hälsa. Företrädare för alla discipliner hjälper människor med funktionshinder att bli mindre handikappade och mer arbetsföra. I mångt och mycket handlar detta om en lärprocess som underlättas av att alla vårdgivare runt patienten är pedagogiska. Syftet med Pedagogik för rehabilitering är att försöka utforska vad det pedagogiska paradigmet har att bidra med när det gäller rehabilitering. I boken beskrivs pedagogiska metoder av vilka somliga kan utföras av lekmän för... (More)
Du får lära dig att leva med värken, smärtan och tröttheten, är det besked som många långtidssjukskrivna får. Sällan får de reda på hur det ska gå till. Rehabilitering handlar om hur en människa lär sig nya sätt att tänka, känna och bete sig med sikte på förbättrad funktion och hälsa. Företrädare för alla discipliner hjälper människor med funktionshinder att bli mindre handikappade och mer arbetsföra. I mångt och mycket handlar detta om en lärprocess som underlättas av att alla vårdgivare runt patienten är pedagogiska. Syftet med Pedagogik för rehabilitering är att försöka utforska vad det pedagogiska paradigmet har att bidra med när det gäller rehabilitering. I boken beskrivs pedagogiska metoder av vilka somliga kan utföras av lekmän för kostnadseffektiv rehabilitering. Utöver olika typer av vårdgivare kan också människor som står inför konststycket att lära sig leva med obotbara symtom ha nytta av boken. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
Lärande och specialpedagogisk design, Ohälsa
pages
299 pages
publisher
Värkstaden
language
Swedish
LU publication?
yes
id
0727d258-b56c-44ab-a41d-b80b47a0e494 (old id 753123)
alternative location
http://www.varkstaden.se/bokhandel/product_info.php?products_id=87
date added to LUP
2016-04-04 10:49:42
date last changed
2018-11-21 21:00:59
@book{0727d258-b56c-44ab-a41d-b80b47a0e494,
  abstract     = {{Du får lära dig att leva med värken, smärtan och tröttheten, är det besked som många långtidssjukskrivna får. Sällan får de reda på hur det ska gå till. Rehabilitering handlar om hur en människa lär sig nya sätt att tänka, känna och bete sig med sikte på förbättrad funktion och hälsa. Företrädare för alla discipliner hjälper människor med funktionshinder att bli mindre handikappade och mer arbetsföra. I mångt och mycket handlar detta om en lärprocess som underlättas av att alla vårdgivare runt patienten är pedagogiska. Syftet med Pedagogik för rehabilitering är att försöka utforska vad det pedagogiska paradigmet har att bidra med när det gäller rehabilitering. I boken beskrivs pedagogiska metoder av vilka somliga kan utföras av lekmän för kostnadseffektiv rehabilitering. Utöver olika typer av vårdgivare kan också människor som står inför konststycket att lära sig leva med obotbara symtom ha nytta av boken.}},
  author       = {{Brattberg, Gunilla}},
  keywords     = {{Lärande och specialpedagogisk design; Ohälsa}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Värkstaden}},
  title        = {{Pedagogik för rehabilitering}},
  url          = {{http://www.varkstaden.se/bokhandel/product_info.php?products_id=87}},
  year         = {{2005}},
}