Parternas lojalitetsplikt vid offentlig upphandling - Madell, Tom ; 0009-0003-7161-8836 (Förvaltningsrättslig tidskrift, 2002)
Den snabba samhällsutvecklingen gör att juridiken ständigt ställs inför nya problem; nya fenomen gör att tidigare grundläggande antaganden och rättsliga konstruktioner snabbt kan bli föråldrade. En sådan utveckling sker kontinuerligt på såväl det offentligrättsliga som det civilrättsliga området ibland styrs förändringarna av lagstiftaren men lika ofta är det innovationer inom den s.k. marknaden och olika politiska trender som leder till uppkomsten av nya företeelser. Detta märks inte minst på den allt mer uppluckrade gränsen mellan offentlig rätt och privaträtt. Den ständigt pågående omdaningen av samhället medför därför stora utmaningar för de juridiska aktörerna vad gäller de rättsliga möjligheterna att lösa uppkomna situationer och problem.