Reglerna för underhållsbehandling av opiatberoende är godtyckliga och saknar stöd i forskningen - Johnson, Björn ; 0000-0002-1601-2706; Svensson, Bengt; Åkesson, Anders (Läkartidningen, 2013)
Endast i yttersta undantagsfall bör patienter i underhållsbehandling för opiatberoende kunna uteslutas. Det anser artikelförfattarna, som uppmanar Socialstyrelsen att ändra dagens regler.
Keywords: Drug Abuse and Addiction; Beroendelära och missbruk