En processkarta och ett pågående återlämnande : Aktuellt om anatomiska samlingen vid Lunds universitet - Bergman, Jenny (ALE, 2024)
Den femte mars i år kom det in en begäran om återlämnande till Historiska museet vid Lunds universitet. Begäran kom in från privatpersoner bördiga från Luleå samt Lule-Boden Sameförening och berör kranier efter två samiska individer.
Keywords: återlämning; repatriering; mänskliga kvarlevor; anatomiska samlingen; Historiska museet vid Lunds universitet; samiska mänskliga kvarlevor