Kvarnämne : 2.8 - 31.8 2025 - Karlsson, Gabriel (Galleri Arnstedt, 2025)
"Gabriel Karlssons utställning Kvarnämne förhåller sig till kvarnens malande som en bild för tanken och materialens ständiga förändring. Att utställningen visas i ett av rummen på Arnstedt Östra Karup som är en gammal vattendriven kvar och att Karlssons ateljé även den ligger i en gammal industrikvarn har blivit utgångspunkten för projektet. I utställningen visas skulpturer installerade i ett rumsligt landskap som lika mycket förhåller sig till platser utanför rummet, med referenser till spanska alabasterstenar och tuschmåleri som materialiteten i det faktiska golvet i utställningslokalen. I ett bricolage av referneser blir projektet ett slags drömspel som föreslår en ständigt pågående och föränderlig läsning" Text av Nils-Eric Sahlin