Från snöslunga till styrkultur : Höganäsmodellen för kommunal koncernstyrning - Haraldsson, Mattias; Mattisson, Ola; Sandell, Niklas (Kommunal ekonomi, 2025)
Hur skapar man samsyn och samarbete i en kommunal koncern där förvaltningar tidigare tänkte i stuprör? I Höganäs växte en kultur av gemensamt ansvar fram genom vardagliga berättelser och budgetprocessen. Den här artikeln berättar historien om hur kommunen etablerade en koncernledningsgrupp för att styra sin samlade verksamhet. Eller var det egentligen en koncernkultur som växte fram?