Akademiska högtider & traditioner - Nevéus, Torgny; Tersmeden, Fredrik; Vidén, Gunhild; Nevéus, Tryggve (Svenska Akademiska Högtidskonventet, 2025)
Översiktsverk över de svenska akademiska högtidernas allmänna historia respektive nuvarande utformning vid Sveriges olika universitet och högskolor.
Åttonde reviderade upplagan. Första upplagan 1994. Även publicerad på engelska: Swedish academic ceremonies & traditions.
Keywords: akademiska ceremonier; promotion; professorsinstallation; rektorsskifte; universitetshistoria