Poddavsnitt: KRIMINALSAMTAL Avsnitt 3: Brottsoffer - straff som upprättelse? - Bennet, Tova ; 0000-0002-4383-3673; Jönsson, Sverker (2025)
Idag är brottsoffret en huvudperson i kriminalpolitiken och syftet med många kriminalpolitiska förslag sägs vara mer rättvisa för brottsoffer. Samtidigt är brottsoffret på många sätt fortfarande en bifigur under en rättegång. Vad är egentligen viktigt för den som blir utsatt för brott och hur kan brottsoffers intressen uppmärksammas och tillgodoses på bästa sätt? Står brottsoffers och gärningspersoners intressen alltid emot varandra? Är straff enda vägen till upprättelse?
Keywords: Straffrätt; Criminal law