Mannen i den svenska stormaktens mitt - Nordin, Jonas ; 0000-0001-7220-9442 (Svenska Dagbladet, 2025)
För att höja Sveriges anseende utomlands lät Erik Dahlbergh sammanställa ett praktverk över alla sevärdheter i den nyblivna nordeuropeiska stormakten. Dess inflytande som visuell kanon kan knappast överskattas.
Keywords: Erik Dahlbergh; Suecia antiqua et hodierna