Folkskolereformen 1842 : Skolgång för alla leder till kunskapslyft - Ulvros, Eva Helen (30 händelser som formade Sverige, 2025)
Folkskolereformen 1842. De flesta kunde lära tidigare men inte skriva. Folkskolans införande visade att staten tog ansvar för en folkundervisning som omfattade alla barn. Dock fanns parallella skolstydem till mitten av 1900-talet, beroende på social klasstillhörighet.
Keywords: Folkskolereformen 1842