Pandemins läkarpatienter - Några narratologiska nedslag - Hedberg, Yvette; Wistrand, Jonatan ; 0000-0002-7954-219X (Socialmedicinsk tidskrift, 2026)
Att läsa och tolka nedtecknade vittnesmål kan öka vår förståelse för hur covid-19-pandemin påverkade vårdpersonal både mentalt och fysiskt. I den här artikeln undersöker vi några av de jobbrelaterade och existentiella svårigheter som läkare mötte under pandemin när det gällde personlig hälsa och välbefinnande. Artikeln använder sig av några av de berättelser som publicerades i amerikansk kontext under pandemiåren.