En professorsinstallation för 175 år sedan - Tersmeden, Fredrik (Professorsinstallation : Lunds universitet Universitetsaulan 24 oktober 2025 kl 16.00, 2025)
Försök att beskriva och rekonstruera omständigheterna kring Carl Johan Tornbergs (1807-1877) utnämning till och installation som professor i österländska språk 1850.
Keywords: Carl Johan Tornberg; professur; professorsinstallation; österländska språk; universitetshistoria; personhistoria; akademiska ceremonier