ICOOP-COOP Norden, Etikinformation och RFID-teknologi - Wettendorff,Henning; Sjöling,Jesper (2005)
Vi har i detta examensarbete samarbetat med den nordiska koncernen COOP Norden, enheten för Hälsa och Miljö. I rapporten utreder vi Coop's möjligheter att med hjälp av modern information's- och kommunikationsteknik förverkliga sina målsättningar angående transparen's och hållbarhet. Att göra det osynliga synligt är ärendet i aktuella undersökningar som diskutera's i rapporten. När konsumenter köper varor i affären vet de sällan hur dessa genom sin livscykel påverkat(eller kommer påverka) människor, djur och miljö. Är det möjligt att ge lättillgänglig varuinformation av denna typ till konsumenterna, i möjlig förlängning av den hjälp som befintliga ekologi-, etik- och miljömärken ger?
Keywords: COOP Norden; konsumtion; produktinformation; transparens; miljö; etik; IKT; RFID; Press and communication sciences; Journalistik, media, kommunikation