En invändning mot McTaggarts argument för tidens overklighet - Gurell,Jonas (2003)
Inom den teoretiska filosofin så finns det ett antal klassiska texter och argument som de flesta förr eller senare kommer i kontakt med. En av dessa texter är den uppsats med titeln Time som John McTaggart Ellis McTaggart fick publicerad 1908. Uppsatsen är ett försök att övertyga läsaren om tidens beskaffenhet, för att senare konstatera att det är självmotsägande att påstå att någonting skulle ha egenskapen att finnas i tiden. McTaggarts egen slutsats, att tiden inte existerar, är en ståndpunkt som är som gjord för att skapa debatt och debatt kring texten har det blivit.
Keywords: McTaggart; Russell; Time; Systematic philosophy, ethics, aesthetics, metaphysics, epistemology, ideology; Systematisk filosofi, etik, estetik, metafysik, kunskapsteori, ideologi