Marknadens riskpremie ex-ante på Stockholmsbörsen - Omeragic,Elvis; Lantz,Martin; Malmberg,Angelika (2008)
Resultaten visar på att abnormal earnings model är en mer tillförlitlig modell i förhållande till dividend growth model. Detta främst då abnormal earnings model grundar sig på mer tillgänglig information samt att tillväxträntan i dividend growth model har konstaterats vara orealistiskt hög. Analytikers prognoser tenderar att vara optimistiska i början av undersökningsperioden 2000- 2002. Perioden 2003-2007 präglas mer av pessimistiska vinstprognoser. Marknadens riskpremie fluktuerar mindre under perioden 2005-2007, vilket kan förklaras utav införandet av IFRS år 2005.
Keywords: Marknadens riskpremie ex-ante; abnormal earnings model; dividend growth model; analytikers prognoser; ifrs; Management of enterprises; Företagsledning, management