Benchmarking och Produktutveckling - Fimms det ett samband - Christensson,Andreas; Frisinger,Linn; Larsson,Alexander (2009)
Syfte: Vårt övergripande syfte med den här uppsatsen är att analysera och beskriva sambandet mellan produktutveckling och benchmarking. Resultat: Resultat av studien visar att det finns ett samband mellan benchmarking och produktutveckling. Benchmarking är en integrerad del i produktutvecklingsprocessen. Vi har kommit fram till fem gemensamma faktorer; Projektering, Målsättning, Implementering, Utvärdering och Nedfrysning.
Keywords: Benchmarking; produktutveckling; samband; process; AB Volvo; Management of enterprises; Företagsledning, management