En uppsats om en uppsats - En historia om hur olika ting kan påverka en uppsats - Mars,Annette; Pahmp,Annette (2002)
Jag gjorde en resa till Gambia för att med fältstudier och intervjuer samla material till en uppsats. Under resans gång påverkades det arbetet av faktorer som fick mig att ändra forskningsfrågan till att slutligen gälla hur fyra gambiska ungdomar förhåller sig till musik. Jag råkade även ut för tekniska missöden som gjorde att jag inte hade mycket material att bearbeta när jag kom hem. Denna uppsats handlar därför om hur ämnesvalet för en studie kan påverkas av ett forskningsetiskt synsätt, ekonomiska förutsättningar och tekniska missöden. Uppsatsen handlar även om insamling och sammanställning av material samt hur man möter problem under en forskningsprocess.
Keywords: Hermeneutik; fenomenologi; etnografisk process; skrivprocess; intervjuer; fältstudier; validitet; Gambia; ungdomars musik