Corporate governance i medelstora företag: Styrelsens medverkan i strategiarbete - Mårdfelt,Jacob; Leijonhielm,Carl; Helldin,Malin (2010)
Uppsatsens syfte är att erhålla en fördjupad bild av vad som påverkar styrelsens medverkan i strategiarbetet i medelstora företag genom att analysera företagen utifrån uppsatsens teoretiska ramverk. Författarna fann stöd för att outsiders har en positiv inverkan på styrelsens medverkan i strategiarbete. Ytterligare två faktorer fick ett visst stöd men mycket tyder på att verkligheten är mer komplex än vad en kvantitativ studie kan visa. Faktorer som engagemang och i vilken bransch ett företag verkar bör undersökas vidare men det kan konstateras att styrelserna inte är speciellt aktiva i sina strategiroller i de undersökta företagen.
Keywords: Corporate governance; Medelstora företag; Styrelse; Medverkan i strategiarbete; Strategy-as-practice; Management of enterprises; Företagsledning, management