Förvärv som tillväxtstrategi - Moser,Joakim; Bergström,Thomas; Thomsson,Carl (2011)
Syftet med uppsatsen är att studera vilka strategier som kan ligga bakom förvärv som görs av stora börsnoterade företag samt vilka aktörer som driver igenom ett uppköp och vilka tänkbara avsikter dessa har. För att undersöka detta närmre har vi använt oss av Carlsbergs och Heinekens köp av Scottish & Newcastle.
Keywords: Förvärv; synergieffekter; tillväxtstrategier; beslutsfattande; agent-principal-problemet; Management of enterprises; Företagsledning, management