Den kinesiska repatrieringen av det vita guldet - Reibert,Madeleine (2015)
Syftet med uppsatsen är att analysera varför kinesiska köpare repatrierar kinesiskt porslin utifrån främst ett teoretiskt perspektiv. Pierre Bourdieus teorier när det gäller kulturellt, socialt och ekonomiskt kapital har huvudsakligen använts i analysen. En komparativ analys har även utförts av fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till rekordpriser och fem kinesiska porslinsföremål som har sålts till moderata priser hösten 2014 hos ett välkänt skandinaviskt auktionshus.
Keywords: Arts and Architecture; slutbud; Pierre Bourdieu; jämförande analys; Kina; auktionshus; kinesiskt porslin; repatriering; kulturellt kapital; statusmarkörer; konsthistoria; Art history