Från handling till tanke - Johnson,David; Nilsson,Oskar (2025)
Under vår tid på arkitektskolan har vi reflekterat över hur våra projekt tenderar att följa en liknande arbetsprocess. I examensarbetet Från handling till tanke utforskar vi alternativa sätt att undersöka arkitektur, där skissprocessen inleds direkt i fysisk miljö. Genom att producera fragment i skala 1:1 vill vi synliggöra hur arkitekturens tillkomstprocesser kan se ut. Idén är inte att ersätta mer konventionella arbetsmetoder utan snarare att introducera ett kompletterande bidrag. Med film och foto som redskap har vi dokumenterat arbetet som i sin tur har resulterat i en film i fyra avsnitt. Vi hoppas att vårt arbete ska uppmuntra till reflektion hos både elever och disciplinen.