Fångad av ett förvärv? - Johansson Agopian,Julianna; Hallberg,Lisa; Sparrman,Wendela (2025)
Slutsats: Studien konstaterar att tidigare etablerade förklaringsmodeller inte nödvändigtvis är applicerbara på den svenska aktiemarknaden. Studien visar att marknaden i Sverige reagerar negativt på en hög budpremie vid annonseringen av ett företagsförvärv. Däremot kan inga slutsatser dras om huruvida förvärvserfarenhet eller betalningsmetod påverkar marknadens reaktion.
Keywords: Företagsförvärv; Marknadsreaktion; Serieförvärvare; Betalningsmetod; Budpremie