Feedback i matematikundervisningen: Lärares val och elevernas upplevelse - Jonsson,Henrik (Master’s Theses in Mathematical Sciences, 2025)
Feedback är den mest effektiva strategi en lärare kan använda sig av i undervisningen. Särskilt inom matematiken där elevers prestationer har sjunkit i åratal. I skolan ska elever dock utveckla inte bara ämneskunskaper utan även de sociala regler, normer och som personer. Genom fallstudie granskas hur tre lärare använder sig av feedback och elevernas upplevelser. Detta resulterar i huvudsakligen ämnes- och uppgiftsfokuserad feedback. Beroende på elevernas inlärningsnivå skiljer det hur mycket feedback kring regler och normer som ges.