After work, På spaning efter mening i den automatiserade staden - Sjöberg,Andreas (2018)
Få aspekter av våra liv bidrar lika mycket till vår identitet och som källa till men- ing som arbetet. Samtidigt är behovet av mänsklig arbetskraft för att tillfredsställa grundläggande mänskliga behov mindre än någonsin, en tendens som kan komma att accelereras ytterligare de närmaste årtiondena till följd av ny teknologi. I mitt examensarbete försöker jag ta mig an frågan vad arbete egentligen är, vilken roll det spelar i våra liv och vårt samhälle, hur det har formats av historien samt vilka faktorer som kan komma och forma det i framtiden. Arbetets teoretiska del leder in i ett arkitektoniskt scenario vars syfte är att ta sig an frågan vad som skulle kunna ta arbetets plats om det i framtiden skulle rationaliseras bort av teknologin.