Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kris i "kyrkans hörna": en jämförelse mellan öst och väst

Allbäck, Lisa (2008)
Social Anthropology
Abstract (Swedish)
Sekularisering fortsätter att drabba kyrkan i både öst och väst. Uppsatsen behandlar sekulariseringsteorier utifrån ett bibliskt perspektiv. Hypotesen är att Jesus Kristus är kyrkan som kropp. Detta kyrkobegrepp har förändrats. Även budskapet och pedagogiken har påverkats.

Fältarbete har genomförts i både Egypten och i Sverige. Studien är en historisk "resa" från Urkyrkans födelse till våra dagars kyrka. Synkretism vid bildandet av Västkyrkans och Östkyrkans traditioner nämns som en möjlig orsak till kristendomens upplösning idag.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Allbäck, Lisa
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Kristendomens historia, Urkyrkan, Ortodoxa kyrkan, Sekularisering, Religionsantropologi, Religious Studies and Theology, Religion och teologi
language
Swedish
id
1317686
date added to LUP
2008-03-03 00:00:00
date last changed
2008-03-03 00:00:00
@misc{1317686,
  abstract     = {{Sekularisering fortsätter att drabba kyrkan i både öst och väst. Uppsatsen behandlar sekulariseringsteorier utifrån ett bibliskt perspektiv. Hypotesen är att Jesus Kristus är kyrkan som kropp. Detta kyrkobegrepp har förändrats. Även budskapet och pedagogiken har påverkats.

Fältarbete har genomförts i både Egypten och i Sverige. Studien är en historisk "resa" från Urkyrkans födelse till våra dagars kyrka. Synkretism vid bildandet av Västkyrkans och Östkyrkans traditioner nämns som en möjlig orsak till kristendomens upplösning idag.}},
  author       = {{Allbäck, Lisa}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kris i "kyrkans hörna": en jämförelse mellan öst och väst}},
  year         = {{2008}},
}