Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sexsfostran: om etnosexuella föreställningar och glappet mellan teori och praktik

Söderberg, Sofia (2007)
Department of Gender Studies
Abstract (Swedish)
Studiens huvudsakliga syfte är att visa hur "sex är rasialiserat och ras är sexualiserat" (Nagel 2003) utifrån queerteoretiska och postkoloniala perspektiv i ett svenskt, offentligt välfärdsdokument. Analysen klarlägger hur konstruktioner av kategorierna sexualitet, genus och etnicitet är oskiljbara i framställningar som förespråkar sexuell hälsa i Malmö stad.

Metoden är genealogisk och inspirerad av foucauldiansk teori. Den historiska kontext där uppfattningar om sexuell hälsa och välfärdsbehov konstruerades beskrivs i en historisk bakgrund i uppsatsen. En sådan bakgrundsöversikt syftar till att vägleda läsaren till att få förståelse för de lokala utgångspunkter som präglat studiens och materialets tillkomst.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Söderberg, Sofia
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
sexualitet, etnicitet, genus, etnosexualitet, kultur, Malmö, välfärd, kommun, kvinnlig omskärelse, Gender studies, Genusvetenskap
language
Swedish
id
1322408
date added to LUP
2007-08-06 00:00:00
date last changed
2007-08-06 00:00:00
@misc{1322408,
  abstract     = {{Studiens huvudsakliga syfte är att visa hur "sex är rasialiserat och ras är sexualiserat" (Nagel 2003) utifrån queerteoretiska och postkoloniala perspektiv i ett svenskt, offentligt välfärdsdokument. Analysen klarlägger hur konstruktioner av kategorierna sexualitet, genus och etnicitet är oskiljbara i framställningar som förespråkar sexuell hälsa i Malmö stad.

Metoden är genealogisk och inspirerad av foucauldiansk teori. Den historiska kontext där uppfattningar om sexuell hälsa och välfärdsbehov konstruerades beskrivs i en historisk bakgrund i uppsatsen. En sådan bakgrundsöversikt syftar till att vägleda läsaren till att få förståelse för de lokala utgångspunkter som präglat studiens och materialets tillkomst.}},
  author       = {{Söderberg, Sofia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sexsfostran: om etnosexuella föreställningar och glappet mellan teori och praktik}},
  year         = {{2007}},
}