Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utvärdering av e-handelssystemet osCommerce

Ivkovic, Suzana ; Howe, Sebastian ; Schmidt, Kaisa and Taul, Marcus (2005)
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Vår avsikt med uppsatsen var att utvärdera e-handelslösningen osCommerce utifrån ett ramverk som vi skapade och genom en enklare installation av e-handelssystemet. Utvärderingen gjordes för att underlätta för en potentiell intressent att välja eller förkasta osCommerce. Genom att läsa om e-handel och IT i facklitteratur och på Internet hittade vi aspekter som vi ansåg var viktiga att beakta när det gällde kvaliteten på en e-handelslösning. Dessa aspekter - administration, funktioner och layout, säkerhet, teknologi, resursåtgång, installation, marknadsföring samt flexibilitet - kom att utgöra utvärderingskriterier i vårt ramverk. För att ta reda på vad användarna av osCommerce tyckte om systemet genomförde vi semistrukturerade intervjuer... (More)
Vår avsikt med uppsatsen var att utvärdera e-handelslösningen osCommerce utifrån ett ramverk som vi skapade och genom en enklare installation av e-handelssystemet. Utvärderingen gjordes för att underlätta för en potentiell intressent att välja eller förkasta osCommerce. Genom att läsa om e-handel och IT i facklitteratur och på Internet hittade vi aspekter som vi ansåg var viktiga att beakta när det gällde kvaliteten på en e-handelslösning. Dessa aspekter - administration, funktioner och layout, säkerhet, teknologi, resursåtgång, installation, marknadsföring samt flexibilitet - kom att utgöra utvärderingskriterier i vårt ramverk. För att ta reda på vad användarna av osCommerce tyckte om systemet genomförde vi semistrukturerade intervjuer via e-post. Vi gjorde även en installation av systemet för att få en djupare förståelse. Vi kom fram till att majoriteten av respondenterna var nöjda med systemet och att det utifrån vårt ramverk är ett fungerande e-handelslösningsalternativ. osCommerce ställer dock mycket högre krav på användarens kunskaper när det gäller modifieringar av layout jämfört med installationen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ivkovic, Suzana ; Howe, Sebastian ; Schmidt, Kaisa and Taul, Marcus
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
osCommerce, utvärdering, ramverk, e-handelssystem, Informatics, systems theory, Informatik, systemteori
language
Swedish
id
1335678
date added to LUP
2005-03-01 00:00:00
date last changed
2010-08-03 10:49:29
@misc{1335678,
  abstract     = {{Vår avsikt med uppsatsen var att utvärdera e-handelslösningen osCommerce utifrån ett ramverk som vi skapade och genom en enklare installation av e-handelssystemet. Utvärderingen gjordes för att underlätta för en potentiell intressent att välja eller förkasta osCommerce. Genom att läsa om e-handel och IT i facklitteratur och på Internet hittade vi aspekter som vi ansåg var viktiga att beakta när det gällde kvaliteten på en e-handelslösning. Dessa aspekter - administration, funktioner och layout, säkerhet, teknologi, resursåtgång, installation, marknadsföring samt flexibilitet - kom att utgöra utvärderingskriterier i vårt ramverk. För att ta reda på vad användarna av osCommerce tyckte om systemet genomförde vi semistrukturerade intervjuer via e-post. Vi gjorde även en installation av systemet för att få en djupare förståelse. Vi kom fram till att majoriteten av respondenterna var nöjda med systemet och att det utifrån vårt ramverk är ett fungerande e-handelslösningsalternativ. osCommerce ställer dock mycket högre krav på användarens kunskaper när det gäller modifieringar av layout jämfört med installationen.}},
  author       = {{Ivkovic, Suzana and Howe, Sebastian and Schmidt, Kaisa and Taul, Marcus}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utvärdering av e-handelssystemet osCommerce}},
  year         = {{2005}},
}