Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utvärdering av nyckelfaktorer för utveckling av kommunala webbsidor

Solberg, Herman ; Sjöstrand, Anna and Ludvigsson, Anders (2008)
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Svenska såväl som utländska myndigheter har insett vikten av att utveckla webbsidor för bland annat lokala myndigheter. Forskare på Nya Zeeland har sammanställt ett antal nyckelfaktorer som de funnit användbara vid utveckling av e-myndigheter i USA och därefter undersökt om dessa är användbara även på Nya Zeeland. Deras resultat visade på ett behov av ytterligare forskning och den här uppsatsen har därför använt en kvantitativ metod i form av en webbaserad enkät för att undersöka dessa nyckelfaktorers betydelse i Sverige. Undersökningen visade på att flera av nyckelfaktorerna anses viktiga men att det i vissa fall saknas förståelse för dem på lokal nivå. De slutsatser som dragits visar på ett fortsatt forskningsbehov om de 16... (More)
Svenska såväl som utländska myndigheter har insett vikten av att utveckla webbsidor för bland annat lokala myndigheter. Forskare på Nya Zeeland har sammanställt ett antal nyckelfaktorer som de funnit användbara vid utveckling av e-myndigheter i USA och därefter undersökt om dessa är användbara även på Nya Zeeland. Deras resultat visade på ett behov av ytterligare forskning och den här uppsatsen har därför använt en kvantitativ metod i form av en webbaserad enkät för att undersöka dessa nyckelfaktorers betydelse i Sverige. Undersökningen visade på att flera av nyckelfaktorerna anses viktiga men att det i vissa fall saknas förståelse för dem på lokal nivå. De slutsatser som dragits visar på ett fortsatt forskningsbehov om de 16 nyckelfaktorerna men även på att det krävs utbildning och stöd åt de lokala myndigheterna för att alla i landet skall få likvärdig service oavsett vilken kommun man är bosatt i. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Solberg, Herman ; Sjöstrand, Anna and Ludvigsson, Anders
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
e-myndighet, nyckelfaktorer, kommunala webbsidor, Informatics, systems theory, Informatik, systemteori
language
Swedish
id
1336331
date added to LUP
2008-06-17 00:00:00
date last changed
2010-08-03 10:51:50
@misc{1336331,
  abstract     = {{Svenska såväl som utländska myndigheter har insett vikten av att utveckla webbsidor för bland annat lokala myndigheter. Forskare på Nya Zeeland har sammanställt ett antal nyckelfaktorer som de funnit användbara vid utveckling av e-myndigheter i USA och därefter undersökt om dessa är användbara även på Nya Zeeland. Deras resultat visade på ett behov av ytterligare forskning och den här uppsatsen har därför använt en kvantitativ metod i form av en webbaserad enkät för att undersöka dessa nyckelfaktorers betydelse i Sverige. Undersökningen visade på att flera av nyckelfaktorerna anses viktiga men att det i vissa fall saknas förståelse för dem på lokal nivå. De slutsatser som dragits visar på ett fortsatt forskningsbehov om de 16 nyckelfaktorerna men även på att det krävs utbildning och stöd åt de lokala myndigheterna för att alla i landet skall få likvärdig service oavsett vilken kommun man är bosatt i.}},
  author       = {{Solberg, Herman and Sjöstrand, Anna and Ludvigsson, Anders}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utvärdering av nyckelfaktorer för utveckling av kommunala webbsidor}},
  year         = {{2008}},
}