Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Utformning och evaluering av kommunikationsmodell för analys av e-postbaserad kommunikation

Nilsson, Magnus and Magnusson, Johan (2006)
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
I denna designstudie överges dagens syn på e-postmedierad kommunikation som en linjär process. Bilden som linjära modeller ger av verkligheten är alldeles för generaliserad. Kommunikationsmodeller idag bortser från eller lägger minimal vikt på aspekter som är av betydande roll för hela kommunikationsprocessen. Syftet med denna designstudie är att utforma och evaluera en kommunikationsmodell som ska ligga till grund för analysering av e-postkommunikation. Modellen bygger på existerande teorier från kommunikationsvetenskapen och har modifierats med fenomen och aspekter som gör att den på ett realistiskt sätt speglar en verklig kommunikationsprocess. Utvärdering av modell har genomförts på ett fallföretag i form av en workshop. Resultatet av... (More)
I denna designstudie överges dagens syn på e-postmedierad kommunikation som en linjär process. Bilden som linjära modeller ger av verkligheten är alldeles för generaliserad. Kommunikationsmodeller idag bortser från eller lägger minimal vikt på aspekter som är av betydande roll för hela kommunikationsprocessen. Syftet med denna designstudie är att utforma och evaluera en kommunikationsmodell som ska ligga till grund för analysering av e-postkommunikation. Modellen bygger på existerande teorier från kommunikationsvetenskapen och har modifierats med fenomen och aspekter som gör att den på ett realistiskt sätt speglar en verklig kommunikationsprocess. Utvärdering av modell har genomförts på ett fallföretag i form av en workshop. Resultatet av denna studie har renderat i en kommunikationsmodell som utgör ett hållbart verktyg för analysering av e-postmedierad kommunikation. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Magnus and Magnusson, Johan
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
e-post, kommunikation, information, Informatics, systems theory, Informatik, systemteori
language
Swedish
id
1337648
date added to LUP
2006-02-05 00:00:00
date last changed
2010-08-03 10:49:03
@misc{1337648,
  abstract     = {{I denna designstudie överges dagens syn på e-postmedierad kommunikation som en linjär process. Bilden som linjära modeller ger av verkligheten är alldeles för generaliserad. Kommunikationsmodeller idag bortser från eller lägger minimal vikt på aspekter som är av betydande roll för hela kommunikationsprocessen. Syftet med denna designstudie är att utforma och evaluera en kommunikationsmodell som ska ligga till grund för analysering av e-postkommunikation. Modellen bygger på existerande teorier från kommunikationsvetenskapen och har modifierats med fenomen och aspekter som gör att den på ett realistiskt sätt speglar en verklig kommunikationsprocess. Utvärdering av modell har genomförts på ett fallföretag i form av en workshop. Resultatet av denna studie har renderat i en kommunikationsmodell som utgör ett hållbart verktyg för analysering av e-postmedierad kommunikation.}},
  author       = {{Nilsson, Magnus and Magnusson, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Utformning och evaluering av kommunikationsmodell för analys av e-postbaserad kommunikation}},
  year         = {{2006}},
}