Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Komma igång med ArchiCAD - en handbok för nybörjare

Juel, Joakim and Torstensson, Oscar (2008)
Civil Engineering - Architecture (BSc)
Abstract (Swedish)
Under vår utbildningstid på LTH har vi fått obligatorisk undervisning i AutoCAD medan undervisning i ArchiCAD varit valbar. Ett problem för de studenter som velat förkovra sig i ArchiCAD har varit att det på LTH inte funnits litteratur till ArchiCAD. Det har gjort att de studenter som velat komma igång på egen hand med ArchiCAD fått svårigheter med detta. Handbokens syfte är att hjälpa andra personer, främst studenter, med att komma igång med ArchiCAD på egen hand. De avgränsningar vi valde att göra är att endast visa de funktioner som krävs för att modellera ett hus. I början av handboken visas grundläggande om användargränssnittet i ArchiCAD. Därefter följer modelleringen av en tvåvåningsvilla som innehåller de sedvanliga byggdelarna. I... (More)
Under vår utbildningstid på LTH har vi fått obligatorisk undervisning i AutoCAD medan undervisning i ArchiCAD varit valbar. Ett problem för de studenter som velat förkovra sig i ArchiCAD har varit att det på LTH inte funnits litteratur till ArchiCAD. Det har gjort att de studenter som velat komma igång på egen hand med ArchiCAD fått svårigheter med detta. Handbokens syfte är att hjälpa andra personer, främst studenter, med att komma igång med ArchiCAD på egen hand. De avgränsningar vi valde att göra är att endast visa de funktioner som krävs för att modellera ett hus. I början av handboken visas grundläggande om användargränssnittet i ArchiCAD. Därefter följer modelleringen av en tvåvåningsvilla som innehåller de sedvanliga byggdelarna. I slutet av handboken finner man ett avsnitt med ”tips och tricks” där man får exempel på hur man kan lösa olika uppgifter på fler sätt än vad vi visade innan när vi modellerade huset. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Juel, Joakim and Torstensson, Oscar
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
archicad, handbok, 3d-modellering, Building construction, Byggnadsteknik
language
Swedish
id
1353572
date added to LUP
2008-03-13 00:00:00
date last changed
2018-10-18 09:58:29
@misc{1353572,
  abstract     = {{Under vår utbildningstid på LTH har vi fått obligatorisk undervisning i AutoCAD medan undervisning i ArchiCAD varit valbar. Ett problem för de studenter som velat förkovra sig i ArchiCAD har varit att det på LTH inte funnits litteratur till ArchiCAD. Det har gjort att de studenter som velat komma igång på egen hand med ArchiCAD fått svårigheter med detta. Handbokens syfte är att hjälpa andra personer, främst studenter, med att komma igång med ArchiCAD på egen hand. De avgränsningar vi valde att göra är att endast visa de funktioner som krävs för att modellera ett hus. I början av handboken visas grundläggande om användargränssnittet i ArchiCAD. Därefter följer modelleringen av en tvåvåningsvilla som innehåller de sedvanliga byggdelarna. I slutet av handboken finner man ett avsnitt med ”tips och tricks” där man får exempel på hur man kan lösa olika uppgifter på fler sätt än vad vi visade innan när vi modellerade huset.}},
  author       = {{Juel, Joakim and Torstensson, Oscar}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Komma igång med ArchiCAD - en handbok för nybörjare}},
  year         = {{2008}},
}