Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Dynamisk Scrapeapplikation

Månsson, Andreas and Ekberg, Gustav (2008)
Computer Science and Engineering (BSc)
Abstract (Swedish)
Denna rapport beskriver examensarbetet vi gjort för LBS Science Park AB. Anledningen till att vi gjort just denna applikation var att LBS Science Park såg ett problem i den Internetbaserade hästannonsmarknaden. Det fanns ingen ledande annonssida, utan användare som skulle sälja eller köpa hästar fick använda sig av flera mindre sidor. Vår uppgift blev att undersöka marknaden och att skapa en applikation som samlar annonser från flera hemsidor på vår applikation. Rapporten är indelad i tre huvuddelar, som belyser de juridiska, de tekniska och de innehållsmässiga frågorna. Svaren på dessa tre huvudkategorier har sedan legat som grund för vårt genomförande. Detta projekt resulterade i en applikation vars huvudfunktion är fullt implementerad.... (More)
Denna rapport beskriver examensarbetet vi gjort för LBS Science Park AB. Anledningen till att vi gjort just denna applikation var att LBS Science Park såg ett problem i den Internetbaserade hästannonsmarknaden. Det fanns ingen ledande annonssida, utan användare som skulle sälja eller köpa hästar fick använda sig av flera mindre sidor. Vår uppgift blev att undersöka marknaden och att skapa en applikation som samlar annonser från flera hemsidor på vår applikation. Rapporten är indelad i tre huvuddelar, som belyser de juridiska, de tekniska och de innehållsmässiga frågorna. Svaren på dessa tre huvudkategorier har sedan legat som grund för vårt genomförande. Detta projekt resulterade i en applikation vars huvudfunktion är fullt implementerad. Den presenterar annonser som är hämtade från andra applikationer och dessa går att söka igenom. Mängden annonser applikationen får in är ca 450 per dag. Mervärdesfunktionerna, fråga experten och köparskolan är inte fullt implementerade än och kommer vidareutvecklas innan lanseringen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Månsson, Andreas and Ekberg, Gustav
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
häst scraping annons, Systems engineering, computer technology, Data- och systemvetenskap
language
Swedish
id
1353625
date added to LUP
2008-09-25 00:00:00
date last changed
2018-10-18 09:58:41
@misc{1353625,
  abstract     = {{Denna rapport beskriver examensarbetet vi gjort för LBS Science Park AB. Anledningen till att vi gjort just denna applikation var att LBS Science Park såg ett problem i den Internetbaserade hästannonsmarknaden. Det fanns ingen ledande annonssida, utan användare som skulle sälja eller köpa hästar fick använda sig av flera mindre sidor. Vår uppgift blev att undersöka marknaden och att skapa en applikation som samlar annonser från flera hemsidor på vår applikation. Rapporten är indelad i tre huvuddelar, som belyser de juridiska, de tekniska och de innehållsmässiga frågorna. Svaren på dessa tre huvudkategorier har sedan legat som grund för vårt genomförande. Detta projekt resulterade i en applikation vars huvudfunktion är fullt implementerad. Den presenterar annonser som är hämtade från andra applikationer och dessa går att söka igenom. Mängden annonser applikationen får in är ca 450 per dag. Mervärdesfunktionerna, fråga experten och köparskolan är inte fullt implementerade än och kommer vidareutvecklas innan lanseringen.}},
  author       = {{Månsson, Andreas and Ekberg, Gustav}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Dynamisk Scrapeapplikation}},
  year         = {{2008}},
}