Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Arbeta i sitt anletes svett

Bergquist, Håkan (2001)
Sociology
Abstract (Swedish)
Problem. Det vi idag känner som arbete är oftast associerat med förvärvsarbete. Förvärvsarbetet som huvudsaklig källa till att försörja sig är historiskt sett en ny företeelse för människan. Förutom att vara en källa till försörjning är förvärvsarbetet även en aktivitet som upptar en stor del av människans liv idag. Uppsatsen försöker se hur dagens människor förhåller sig till förvärvsarbetet, är det mer än bara en källa till försörjning? Syfte. Uppsatsen syfte är att med både teoretiska och empiriska medel studera hur människorna i dagens samhälle förhåller sig till förvärvsarbetet. Upplägg. I uppsatsen första del beskrivs förvärvsarbetets uppkomst i samband med den moderna kapitalismens och industrialismens uppgång. I den senare delen av... (More)
Problem. Det vi idag känner som arbete är oftast associerat med förvärvsarbete. Förvärvsarbetet som huvudsaklig källa till att försörja sig är historiskt sett en ny företeelse för människan. Förutom att vara en källa till försörjning är förvärvsarbetet även en aktivitet som upptar en stor del av människans liv idag. Uppsatsen försöker se hur dagens människor förhåller sig till förvärvsarbetet, är det mer än bara en källa till försörjning? Syfte. Uppsatsen syfte är att med både teoretiska och empiriska medel studera hur människorna i dagens samhälle förhåller sig till förvärvsarbetet. Upplägg. I uppsatsen första del beskrivs förvärvsarbetets uppkomst i samband med den moderna kapitalismens och industrialismens uppgång. I den senare delen av uppsatsen görs en analys av synen på arbetet. Data för detta kommer från en redan befintlig databas som gjorts tillgänglig genom Svensk Samhällsvetenskaplig Datatjänst (SSD). Slutsatser. Utifrån de teorier som presenteras i uppsatsen visar dessa på att förvärvsarbetet har ett större värde än de rent ekonomiska för den undersökta populationen (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bergquist, Håkan
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociology, Sociologi
language
Swedish
id
1355493
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2011-05-12 15:48:37
@misc{1355493,
  abstract     = {{Problem. Det vi idag känner som arbete är oftast associerat med förvärvsarbete. Förvärvsarbetet som huvudsaklig källa till att försörja sig är historiskt sett en ny företeelse för människan. Förutom att vara en källa till försörjning är förvärvsarbetet även en aktivitet som upptar en stor del av människans liv idag. Uppsatsen försöker se hur dagens människor förhåller sig till förvärvsarbetet, är det mer än bara en källa till försörjning? Syfte. Uppsatsen syfte är att med både teoretiska och empiriska medel studera hur människorna i dagens samhälle förhåller sig till förvärvsarbetet. Upplägg. I uppsatsen första del beskrivs förvärvsarbetets uppkomst i samband med den moderna kapitalismens och industrialismens uppgång. I den senare delen av uppsatsen görs en analys av synen på arbetet. Data för detta kommer från en redan befintlig databas som gjorts tillgänglig genom Svensk Samhällsvetenskaplig Datatjänst (SSD). Slutsatser. Utifrån de teorier som presenteras i uppsatsen visar dessa på att förvärvsarbetet har ett större värde än de rent ekonomiska för den undersökta populationen}},
  author       = {{Bergquist, Håkan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Arbeta i sitt anletes svett}},
  year         = {{2001}},
}