Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Rational Unified Process

Baker, Sara LU (2014) INF630 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Uppsatsen har för avsikt att komma fram till i vilken omfattning utvecklingsmetoden RUP stödjer användarmedverkan. Genom att beskriva begreppen RUP, användarcentrerad systemdesign och användarmedverkan med hjälp av litteratur har jag kunnat sammanställa ett par frågor i avsikt att utföra en intervju med tre systemvetare. Resultatet från det empiriska materialet visade att systemvetarna upplever att RUP inte ger bra stöd för användarmedverkan. Utvecklarna upplever att användarna inte involveras tillräckligt främst i konstruktionsfasen. Främsta skälet till detta är att metoden inte ger möjlighet till att användarna ska involveras i projektet samt att användarna inte alltid har möjlighet att avsätta tillräckligt med tid för att kunna medverka... (More)
Uppsatsen har för avsikt att komma fram till i vilken omfattning utvecklingsmetoden RUP stödjer användarmedverkan. Genom att beskriva begreppen RUP, användarcentrerad systemdesign och användarmedverkan med hjälp av litteratur har jag kunnat sammanställa ett par frågor i avsikt att utföra en intervju med tre systemvetare. Resultatet från det empiriska materialet visade att systemvetarna upplever att RUP inte ger bra stöd för användarmedverkan. Utvecklarna upplever att användarna inte involveras tillräckligt främst i konstruktionsfasen. Främsta skälet till detta är att metoden inte ger möjlighet till att användarna ska involveras i projektet samt att användarna inte alltid har möjlighet att avsätta tillräckligt med tid för att kunna medverka tillräckligt i utvecklingen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Baker, Sara LU
supervisor
organization
alternative title
I vilken omfattning har metoden RUP stött användarmedverkan tidigare, och metodens utvecklig under tiden (Agila UP)
course
INF630 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Rational Unified Process, user cooperation, users centralized system design, user, usability, and AUP
report number
INF14-054
language
Swedish
id
4690127
date added to LUP
2014-09-30 15:02:54
date last changed
2014-09-30 15:02:54
@misc{4690127,
  abstract     = {{Uppsatsen har för avsikt att komma fram till i vilken omfattning utvecklingsmetoden RUP stödjer användarmedverkan. Genom att beskriva begreppen RUP, användarcentrerad systemdesign och användarmedverkan med hjälp av litteratur har jag kunnat sammanställa ett par frågor i avsikt att utföra en intervju med tre systemvetare. Resultatet från det empiriska materialet visade att systemvetarna upplever att RUP inte ger bra stöd för användarmedverkan. Utvecklarna upplever att användarna inte involveras tillräckligt främst i konstruktionsfasen. Främsta skälet till detta är att metoden inte ger möjlighet till att användarna ska involveras i projektet samt att användarna inte alltid har möjlighet att avsätta tillräckligt med tid för att kunna medverka tillräckligt i utvecklingen.}},
  author       = {{Baker, Sara}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Rational Unified Process}},
  year         = {{2014}},
}