Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kryptovalutors prestation i relation till etablerade betalningslösningar

Salomonsson, Joakim LU ; Kaasik Sander, Linus LU and Lindesvärd, Carl LU (2015) SYSK02 20141
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
De senaste åren har utnyttjandet av elektronisk handel ökat markant världen vilket har genererat i en effektivare konsumtion och bättre möjligheter för E-handelsföretag. Detta är mycket tack vare att säkerhet hos nuvarande betalningssystem ökat och att det blivit enklare att använda. Det är i alla fall vad allmänheten tror. I denna uppsats granskar vi E-betalningssystem utifrån ett användarperspektiv för att undersöka kryptovalutans potential att etableras som en erkänd valuta och använder Bitcoin som forskningsobjekt. För att få en inblick i framtiden jämför vi prestandan hos Bitcoins med två av dagens största aktörer för nuvarande betalningssystem, Verified by VISA och PayPal. Vi granskar dessa betalningssystem utifrån frågor som berör... (More)
De senaste åren har utnyttjandet av elektronisk handel ökat markant världen vilket har genererat i en effektivare konsumtion och bättre möjligheter för E-handelsföretag. Detta är mycket tack vare att säkerhet hos nuvarande betalningssystem ökat och att det blivit enklare att använda. Det är i alla fall vad allmänheten tror. I denna uppsats granskar vi E-betalningssystem utifrån ett användarperspektiv för att undersöka kryptovalutans potential att etableras som en erkänd valuta och använder Bitcoin som forskningsobjekt. För att få en inblick i framtiden jämför vi prestandan hos Bitcoins med två av dagens största aktörer för nuvarande betalningssystem, Verified by VISA och PayPal. Vi granskar dessa betalningssystem utifrån frågor som berör huruvida kryptovalutor är en hållbar lösning och avgör kryptovalutors potentiella konkurrenskraft. I denna uppsats föreslås även ett konceptuellt ramverk för värdering av hur användarmottaglig ett elektroniskt betalningssystem är. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Salomonsson, Joakim LU ; Kaasik Sander, Linus LU and Lindesvärd, Carl LU
supervisor
organization
alternative title
- En komparativ studie av olika digitala betalningsalternativ utifrån sex dimensioner
course
SYSK02 20141
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
report number
INF15-002
language
Swedish
id
4995211
date added to LUP
2015-02-03 10:19:50
date last changed
2015-02-03 10:19:50
@misc{4995211,
  abstract     = {{De senaste åren har utnyttjandet av elektronisk handel ökat markant världen vilket har genererat i en effektivare konsumtion och bättre möjligheter för E-handelsföretag. Detta är mycket tack vare att säkerhet hos nuvarande betalningssystem ökat och att det blivit enklare att använda. Det är i alla fall vad allmänheten tror. I denna uppsats granskar vi E-betalningssystem utifrån ett användarperspektiv för att undersöka kryptovalutans potential att etableras som en erkänd valuta och använder Bitcoin som forskningsobjekt. För att få en inblick i framtiden jämför vi prestandan hos Bitcoins med två av dagens största aktörer för nuvarande betalningssystem, Verified by VISA och PayPal. Vi granskar dessa betalningssystem utifrån frågor som berör huruvida kryptovalutor är en hållbar lösning och avgör kryptovalutors potentiella konkurrenskraft. I denna uppsats föreslås även ett konceptuellt ramverk för värdering av hur användarmottaglig ett elektroniskt betalningssystem är.}},
  author       = {{Salomonsson, Joakim and Kaasik Sander, Linus and Lindesvärd, Carl}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kryptovalutors prestation i relation till etablerade betalningslösningar}},
  year         = {{2015}},
}