Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Bostadspriser - en indikator på attraktionskraft?

Ericson, Oskar LU and Hallberg, Joel LU (2015) STAH11 20142
Department of Statistics
Abstract (Swedish)
Uppsatsen undersöker bostadsmarknaden och svenska kommuners attraktionskraft. Baserat på ett antal bakgrundsvariabler modelleras ett mått på attraktionskraften för Sveriges kommuner. Denna attraktionskraft jämförs med de genomsnittliga bostadspriserna för respektive kommun. Korrelationen analyseras och utifrån detta svaras på frågan om bostadspriserna kan ses som ett mått på attraktionskraft eller om prisskillnaderna på bostadsmarknaden inte kan förklaras av de valda variablerna.

Resultatet visar att det finns en starkt korrelation mellan bostadspriserna och attraktionskraften, även om korrelationens styrka varierar mellan de olika kommunerna.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Ericson, Oskar LU and Hallberg, Joel LU
supervisor
organization
course
STAH11 20142
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Kommuners attraktionskraft, Sverige, Bostadspriser, Korrelation, Bakgrundsvariabler, Attraktionskraft, Kommuner
language
Swedish
id
5045683
date added to LUP
2015-02-12 13:37:12
date last changed
2015-02-12 13:37:12
@misc{5045683,
  abstract     = {{Uppsatsen undersöker bostadsmarknaden och svenska kommuners attraktionskraft. Baserat på ett antal bakgrundsvariabler modelleras ett mått på attraktionskraften för Sveriges kommuner. Denna attraktionskraft jämförs med de genomsnittliga bostadspriserna för respektive kommun. Korrelationen analyseras och utifrån detta svaras på frågan om bostadspriserna kan ses som ett mått på attraktionskraft eller om prisskillnaderna på bostadsmarknaden inte kan förklaras av de valda variablerna.

Resultatet visar att det finns en starkt korrelation mellan bostadspriserna och attraktionskraften, även om korrelationens styrka varierar mellan de olika kommunerna.}},
  author       = {{Ericson, Oskar and Hallberg, Joel}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Bostadspriser - en indikator på attraktionskraft?}},
  year         = {{2015}},
}