Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

You've got mail. And Skype. And Intranet - En studie om samarbete vid ett mobilt arbetssätt

Blanke, Felix LU ; Classon, Linus and Liljestrand, Simon (2016) SYSK02 20161
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Den mobila teknologin har frigjort kravet på fysisk närvaro i många kontor, arbete och ar-betsuppgifter ser därför annorlunda ut idag än det tidigare gjort. En fråga är hur de anställda påverkas av detta och inte minst hur de upplever mobilt samarbete. Är övergången till mobilt och flexibelt arbete något som alla föredrar eller finns det andra åsikter i frågan? Vi valde därför att undersöka hur de anställda upplevde deras samarbete i ett mobilt arbetssätt. Vi använder oss av adaptiv struktureringsteori för att undersöka hur de anställda i en grupp upp-lever samarbetet med hänsyn till deras fysiska frånvaro. Vår fallstudie undersöker en arbets-grupp på Nordea, gruppens medlemmar sitter i fyra olika länder och samarbetar dagligen.... (More)
Den mobila teknologin har frigjort kravet på fysisk närvaro i många kontor, arbete och ar-betsuppgifter ser därför annorlunda ut idag än det tidigare gjort. En fråga är hur de anställda påverkas av detta och inte minst hur de upplever mobilt samarbete. Är övergången till mobilt och flexibelt arbete något som alla föredrar eller finns det andra åsikter i frågan? Vi valde därför att undersöka hur de anställda upplevde deras samarbete i ett mobilt arbetssätt. Vi använder oss av adaptiv struktureringsteori för att undersöka hur de anställda i en grupp upp-lever samarbetet med hänsyn till deras fysiska frånvaro. Vår fallstudie undersöker en arbets-grupp på Nordea, gruppens medlemmar sitter i fyra olika länder och samarbetar dagligen. Gruppmedlemmarna upplever samarbetet som positivt. De främsta orsakerna de nämner är ledarskapet och friheten att kunna välja varifrån de ska utföra sitt arbete. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Blanke, Felix LU ; Classon, Linus and Liljestrand, Simon
supervisor
organization
course
SYSK02 20161
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
report number
INF16-029
language
Swedish
id
8881280
date added to LUP
2016-06-23 10:00:07
date last changed
2016-06-23 10:00:07
@misc{8881280,
  abstract     = {{Den mobila teknologin har frigjort kravet på fysisk närvaro i många kontor, arbete och ar-betsuppgifter ser därför annorlunda ut idag än det tidigare gjort. En fråga är hur de anställda påverkas av detta och inte minst hur de upplever mobilt samarbete. Är övergången till mobilt och flexibelt arbete något som alla föredrar eller finns det andra åsikter i frågan? Vi valde därför att undersöka hur de anställda upplevde deras samarbete i ett mobilt arbetssätt. Vi använder oss av adaptiv struktureringsteori för att undersöka hur de anställda i en grupp upp-lever samarbetet med hänsyn till deras fysiska frånvaro. Vår fallstudie undersöker en arbets-grupp på Nordea, gruppens medlemmar sitter i fyra olika länder och samarbetar dagligen. Gruppmedlemmarna upplever samarbetet som positivt. De främsta orsakerna de nämner är ledarskapet och friheten att kunna välja varifrån de ska utföra sitt arbete.}},
  author       = {{Blanke, Felix and Classon, Linus and Liljestrand, Simon}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{You've got mail. And Skype. And Intranet - En studie om samarbete vid ett mobilt arbetssätt}},
  year         = {{2016}},
}