Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Cloud Computing och Business/IT alignment

Aall-Flood, Vera LU and Nikic, Maria (2019) SYSK16 20191
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Business & IT alignment (BIA) är ett komplext ämne som har studerats i över trettio år och handlar om hur IT och verksamheten ska integreras. För att en organisation ska ha möjlighet att prestera på hög nivå är integrering av IT och verksamheten vitalt. The Strategic Alignment Model är en modell utformad på 90-talet för att beskriva vilka komponenter som är viktiga att beakta för att lyckas integrera affärs-och IT domäner. IT-infrastrukturen i en organisation är en viktig komponent som spelar större roll än vad man kan tro för att få IT att kunna anpassa sig efter organisationens behov och mål. En förutsättning är att IT-infrastrukturen ska vara flexibel och On-premises lever inte upp till detta krav. Cloud-modellen Infrastructure as a... (More)
Business & IT alignment (BIA) är ett komplext ämne som har studerats i över trettio år och handlar om hur IT och verksamheten ska integreras. För att en organisation ska ha möjlighet att prestera på hög nivå är integrering av IT och verksamheten vitalt. The Strategic Alignment Model är en modell utformad på 90-talet för att beskriva vilka komponenter som är viktiga att beakta för att lyckas integrera affärs-och IT domäner. IT-infrastrukturen i en organisation är en viktig komponent som spelar större roll än vad man kan tro för att få IT att kunna anpassa sig efter organisationens behov och mål. En förutsättning är att IT-infrastrukturen ska vara flexibel och On-premises lever inte upp till detta krav. Cloud-modellen Infrastructure as a service (IaaS) har en flexibel infrastruktur som skulle kunna leda till att BIA uppnås. Cloud Computing innebär dock nya utmaningar för företagen och i studien undersöks just detta. IaaS skulle kunna vara en flexibel lösning för att uppnå BIA men så är inte fallet. Med IaaS kom-mer många nya utmaningar som företaget måste ställas inför vilket leder till att den inte är självklart att BIA uppnås på ett smidigare sätt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Aall-Flood, Vera LU and Nikic, Maria
supervisor
organization
course
SYSK16 20191
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Business & IT Alignment, On-premises, Infrastructure as a Service, Cloud Computing, IT-infrastruktur
report number
INF19-011
language
Swedish
id
8981779
date added to LUP
2019-06-19 10:09:06
date last changed
2019-06-19 10:09:06
@misc{8981779,
  abstract     = {{Business & IT alignment (BIA) är ett komplext ämne som har studerats i över trettio år och handlar om hur IT och verksamheten ska integreras. För att en organisation ska ha möjlighet att prestera på hög nivå är integrering av IT och verksamheten vitalt. The Strategic Alignment Model är en modell utformad på 90-talet för att beskriva vilka komponenter som är viktiga att beakta för att lyckas integrera affärs-och IT domäner. IT-infrastrukturen i en organisation är en viktig komponent som spelar större roll än vad man kan tro för att få IT att kunna anpassa sig efter organisationens behov och mål. En förutsättning är att IT-infrastrukturen ska vara flexibel och On-premises lever inte upp till detta krav. Cloud-modellen Infrastructure as a service (IaaS) har en flexibel infrastruktur som skulle kunna leda till att BIA uppnås. Cloud Computing innebär dock nya utmaningar för företagen och i studien undersöks just detta. IaaS skulle kunna vara en flexibel lösning för att uppnå BIA men så är inte fallet. Med IaaS kom-mer många nya utmaningar som företaget måste ställas inför vilket leder till att den inte är självklart att BIA uppnås på ett smidigare sätt.}},
  author       = {{Aall-Flood, Vera and Nikic, Maria}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Cloud Computing och Business/IT alignment}},
  year         = {{2019}},
}