Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Vad gör arbetsterapeuten i primärvården på sin arbetstid när han/hon inte träffar patienter?

Högborg, Pernilla and Isberg, Malin (2008)
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Målet med arbetsterapeutens arbete är att möjliggöra utförandet av vardagliga aktiviteter. Arbetsterapeuternas arbetstid innefattar både patient- och icke-patientrelaterad tid. Den icke-patientrelaterade tiden är tid som upptar en stor del av arbetsterapeutens arbetstid men som inte syns. Denna studie bygger på en enkätstudie som avsåg att lyfta fram och tydliggöra arbetsterapeuternas patient- och icke-patientrelaterade tid. Syftet med denna uppsats var att undersöka vad arbetsterapeuten i primärvården gör på sin arbetstid när han/hon inte träffar patienter. I resultatet framkom att den icke-patientrelaterade tiden innebär många olika arbetsuppgifter som arbetsterapeuterna utför. Tiden som läggs på de icke-patientrelaterade... (More)
Målet med arbetsterapeutens arbete är att möjliggöra utförandet av vardagliga aktiviteter. Arbetsterapeuternas arbetstid innefattar både patient- och icke-patientrelaterad tid. Den icke-patientrelaterade tiden är tid som upptar en stor del av arbetsterapeutens arbetstid men som inte syns. Denna studie bygger på en enkätstudie som avsåg att lyfta fram och tydliggöra arbetsterapeuternas patient- och icke-patientrelaterade tid. Syftet med denna uppsats var att undersöka vad arbetsterapeuten i primärvården gör på sin arbetstid när han/hon inte träffar patienter. I resultatet framkom att den icke-patientrelaterade tiden innebär många olika arbetsuppgifter som arbetsterapeuterna utför. Tiden som läggs på de icke-patientrelaterade arbetsuppgifterna varierar och kan vara allt ifrån någon enstaka timme till nästan hälften av arbetstiden. En arbetsterapeut kan ha ensamt ansvar på två vårdcentraler/enheter med en arbetstid på 18 timmar per vecka. 31 av 39 hade ansvar under kategorin övriga uppdrag vilket ligger utöver ?de vanliga? arbetsterapeutuppgifterna. En heltidsarbetande lade som mest 18 timmar på detta. Transporttiden kan ta mycket av arbetstiden och för en arbetsterapeut upptog den nästan en tredjedel av arbetstiden. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Högborg, Pernilla and Isberg, Malin
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
arbetsterapeut, arbetsuppgifter, primärvård, icke-patientrelaterad tid, Region Skåne, Medicine (human and vertebrates), Medicin (människa och djur)
language
Swedish
id
1316684
date added to LUP
2009-03-06 00:00:00
date last changed
2015-12-14 13:21:56
@misc{1316684,
  abstract     = {{Målet med arbetsterapeutens arbete är att möjliggöra utförandet av vardagliga aktiviteter. Arbetsterapeuternas arbetstid innefattar både patient- och icke-patientrelaterad tid. Den icke-patientrelaterade tiden är tid som upptar en stor del av arbetsterapeutens arbetstid men som inte syns. Denna studie bygger på en enkätstudie som avsåg att lyfta fram och tydliggöra arbetsterapeuternas patient- och icke-patientrelaterade tid. Syftet med denna uppsats var att undersöka vad arbetsterapeuten i primärvården gör på sin arbetstid när han/hon inte träffar patienter. I resultatet framkom att den icke-patientrelaterade tiden innebär många olika arbetsuppgifter som arbetsterapeuterna utför. Tiden som läggs på de icke-patientrelaterade arbetsuppgifterna varierar och kan vara allt ifrån någon enstaka timme till nästan hälften av arbetstiden. En arbetsterapeut kan ha ensamt ansvar på två vårdcentraler/enheter med en arbetstid på 18 timmar per vecka. 31 av 39 hade ansvar under kategorin övriga uppdrag vilket ligger utöver ?de vanliga? arbetsterapeutuppgifterna. En heltidsarbetande lade som mest 18 timmar på detta. Transporttiden kan ta mycket av arbetstiden och för en arbetsterapeut upptog den nästan en tredjedel av arbetstiden.}},
  author       = {{Högborg, Pernilla and Isberg, Malin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Vad gör arbetsterapeuten i primärvården på sin arbetstid när han/hon inte träffar patienter?}},
  year         = {{2008}},
}