Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Hur påverkas aktivitetsrepertoaren av eventuella brister i reskedjan? Synskadades erfarenheter av resande till och från aktiviteter i vardagen

Harryson, Emma and Rosberg, Kim (2008)
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Syftet med denna studie var att kartlägga synskadades erfarenheter av kollektivt resande samt att ta reda på om eventuella brister i reskedjan gav konsekvenser på deras aktivitetstrepertoar.

Sju personer med synskador, boende i Skåne och som använde kollektivtrafiken minst två gånger i månaden intervjuades utifrån en egenskapad intervjuguide. Resultatet visade på ett antal faktorer i reskedjan som deltagarna upplevde vara svåra, till exempel att ta del av information om en resa, uppfatta vilken buss som kommer till hållplatsen, veta var man skulle gå av samt att byta färdmedel. Vidare visade resultatet av studien på att deltagarnas aktivitetsrepertoar påverkades på så sätt att de fick svårare att utföra vissa aktiviteter, då framför allt... (More)
Syftet med denna studie var att kartlägga synskadades erfarenheter av kollektivt resande samt att ta reda på om eventuella brister i reskedjan gav konsekvenser på deras aktivitetstrepertoar.

Sju personer med synskador, boende i Skåne och som använde kollektivtrafiken minst två gånger i månaden intervjuades utifrån en egenskapad intervjuguide. Resultatet visade på ett antal faktorer i reskedjan som deltagarna upplevde vara svåra, till exempel att ta del av information om en resa, uppfatta vilken buss som kommer till hållplatsen, veta var man skulle gå av samt att byta färdmedel. Vidare visade resultatet av studien på att deltagarnas aktivitetsrepertoar påverkades på så sätt att de fick svårare att utföra vissa aktiviteter, då framför allt aktiviteter i aktivitetskategorin fritidsaktiviteter. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Harryson, Emma and Rosberg, Kim
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Synskadade, reskedja, kollektivtrafik, aktivitetsrepertoar, Physical medicine, kinesitherapy, revalidation, rehabilitation, Rehabilitering (medicinsk och social)
language
Swedish
id
1318175
date added to LUP
2008-06-27 00:00:00
date last changed
2015-12-14 13:21:56
@misc{1318175,
  abstract     = {{Syftet med denna studie var att kartlägga synskadades erfarenheter av kollektivt resande samt att ta reda på om eventuella brister i reskedjan gav konsekvenser på deras aktivitetstrepertoar.

Sju personer med synskador, boende i Skåne och som använde kollektivtrafiken minst två gånger i månaden intervjuades utifrån en egenskapad intervjuguide. Resultatet visade på ett antal faktorer i reskedjan som deltagarna upplevde vara svåra, till exempel att ta del av information om en resa, uppfatta vilken buss som kommer till hållplatsen, veta var man skulle gå av samt att byta färdmedel. Vidare visade resultatet av studien på att deltagarnas aktivitetsrepertoar påverkades på så sätt att de fick svårare att utföra vissa aktiviteter, då framför allt aktiviteter i aktivitetskategorin fritidsaktiviteter.}},
  author       = {{Harryson, Emma and Rosberg, Kim}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Hur påverkas aktivitetsrepertoaren av eventuella brister i reskedjan? Synskadades erfarenheter av resande till och från aktiviteter i vardagen}},
  year         = {{2008}},
}