Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Strategiskt miljöarbete för Helsingborgs Dagblad AB

Fridh, Johan (2005)
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Detta examensarbete är utfört på Helsingborgs Dagblad AB i Helsingborg. Examensarbetet omfattar en analys ur kvalitetssynpunkt av HD:s material-, energi- och transportflöden, dess påverkan på miljön, kopplingen mellan HD:s tre kärnvärden och vikten av ett strukturerat miljöarbete samt ett antal förslag på fortsatt arbete. HD:s materialflöden består främst av material för tryckningen men även en hel del elektroniska apparater. Ett stort antal datorer och annan kontors-utrustning står på dygnet runt, året runt vilket orsakar onödigt stor energiförbrukning. HD:s verksamhet är beroende av transporter, både av material och personer. Intransporter av material, distribution av tidningar och många tjänsteresor genererar omfattande emissioner till... (More)
Detta examensarbete är utfört på Helsingborgs Dagblad AB i Helsingborg. Examensarbetet omfattar en analys ur kvalitetssynpunkt av HD:s material-, energi- och transportflöden, dess påverkan på miljön, kopplingen mellan HD:s tre kärnvärden och vikten av ett strukturerat miljöarbete samt ett antal förslag på fortsatt arbete. HD:s materialflöden består främst av material för tryckningen men även en hel del elektroniska apparater. Ett stort antal datorer och annan kontors-utrustning står på dygnet runt, året runt vilket orsakar onödigt stor energiförbrukning. HD:s verksamhet är beroende av transporter, både av material och personer. Intransporter av material, distribution av tidningar och många tjänsteresor genererar omfattande emissioner till luft. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Fridh, Johan
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Strategi, Miljö, Helsingborgs Dagblad AB, HD, Environmental studies, Miljöstudier
language
Swedish
id
1327716
date added to LUP
2006-08-30 00:00:00
date last changed
2015-12-14 13:35:17
@misc{1327716,
  abstract     = {{Detta examensarbete är utfört på Helsingborgs Dagblad AB i Helsingborg. Examensarbetet omfattar en analys ur kvalitetssynpunkt av HD:s material-, energi- och transportflöden, dess påverkan på miljön, kopplingen mellan HD:s tre kärnvärden och vikten av ett strukturerat miljöarbete samt ett antal förslag på fortsatt arbete. HD:s materialflöden består främst av material för tryckningen men även en hel del elektroniska apparater. Ett stort antal datorer och annan kontors-utrustning står på dygnet runt, året runt vilket orsakar onödigt stor energiförbrukning. HD:s verksamhet är beroende av transporter, både av material och personer. Intransporter av material, distribution av tidningar och många tjänsteresor genererar omfattande emissioner till luft.}},
  author       = {{Fridh, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Strategiskt miljöarbete för Helsingborgs Dagblad AB}},
  year         = {{2005}},
}