Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Brister i RR9 rörande uppskjutna skattefordringar, realitet eller illusion?

Julin, Rickard ; Ibrik, Rana and Willgottson, Anna (2004)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Uppsatsens syfte är att utifrån fastställandet av olika användargruppers åsikter kring RR9 gällande uppskjutna skattefordringar hänförda till underskottsavdrag, presentera eventuellt önskade förändringar, förbättringar och/eller kompletteringar av den nämnda rekommendationen. Uppsatsens metod är av det kvalitativa slaget. Genom djupgående intervjuer med två av RR9: s användargrupper, dvs. redovisningsexperter och företag, har försök gjorts till att skapa en helhetsbild över vederbörandes åsikter kring rekommendationen. De i vår studie som kommer i kontakt med uppskjuten skattefordran är av synsättet att rekommendationen besitter mer eller mindre brister. För att lösa de svårigheter de anser sig ha kring RR9 borde Redovisningsrådet... (More)
Uppsatsens syfte är att utifrån fastställandet av olika användargruppers åsikter kring RR9 gällande uppskjutna skattefordringar hänförda till underskottsavdrag, presentera eventuellt önskade förändringar, förbättringar och/eller kompletteringar av den nämnda rekommendationen. Uppsatsens metod är av det kvalitativa slaget. Genom djupgående intervjuer med två av RR9: s användargrupper, dvs. redovisningsexperter och företag, har försök gjorts till att skapa en helhetsbild över vederbörandes åsikter kring rekommendationen. De i vår studie som kommer i kontakt med uppskjuten skattefordran är av synsättet att rekommendationen besitter mer eller mindre brister. För att lösa de svårigheter de anser sig ha kring RR9 borde Redovisningsrådet förtydliga begreppen som lett till förvirring, samt fastställa en viss tid inom vilken den uppskjutna skattefordran ska nyttjas mot framtida överskott. Detta pga. att vi i enlighet med de i studien granskade användarna av rekommendationen, ser det komplicerat att bilda praxis utifrån rekommendationer som anses ha tillkortakommande. Användarna har, om inga åtgärder vidtas, inget enhetligt att utgå ifrån, vilket enligt oss borde leda till skapandet av en icke homogen praxis. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Julin, Rickard ; Ibrik, Rana and Willgottson, Anna
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
underskottsavdrag, RR9, tidsreglering, IAS12, skattefordran, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1339127
date added to LUP
2004-06-04 00:00:00
date last changed
2012-04-02 15:12:10
@misc{1339127,
  abstract     = {{Uppsatsens syfte är att utifrån fastställandet av olika användargruppers åsikter kring RR9 gällande uppskjutna skattefordringar hänförda till underskottsavdrag, presentera eventuellt önskade förändringar, förbättringar och/eller kompletteringar av den nämnda rekommendationen. Uppsatsens metod är av det kvalitativa slaget. Genom djupgående intervjuer med två av RR9: s användargrupper, dvs. redovisningsexperter och företag, har försök gjorts till att skapa en helhetsbild över vederbörandes åsikter kring rekommendationen. De i vår studie som kommer i kontakt med uppskjuten skattefordran är av synsättet att rekommendationen besitter mer eller mindre brister. För att lösa de svårigheter de anser sig ha kring RR9 borde Redovisningsrådet förtydliga begreppen som lett till förvirring, samt fastställa en viss tid inom vilken den uppskjutna skattefordran ska nyttjas mot framtida överskott. Detta pga. att vi i enlighet med de i studien granskade användarna av rekommendationen, ser det komplicerat att bilda praxis utifrån rekommendationer som anses ha tillkortakommande. Användarna har, om inga åtgärder vidtas, inget enhetligt att utgå ifrån, vilket enligt oss borde leda till skapandet av en icke homogen praxis.}},
  author       = {{Julin, Rickard and Ibrik, Rana and Willgottson, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Brister i RR9 rörande uppskjutna skattefordringar, realitet eller illusion?}},
  year         = {{2004}},
}