Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Lyxkonsumtion-en god affär för alla-

Rey, Louise and Rathsmann, Anna (2007)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Uppsatsen beskriver för vem av företaget och kunden en negativa referensgruppen har störst betydelse. Vi söker att undersöka kundens relation till ett lyxvarumärke samt hur dessa påverkas vid förekomsten av en negativ referensgrupp. Vi vill vidare undersöka hur företagen gör för att undvika associeras med en negativ referensgrupp.
Vår slutsats är att det är viktigare för konsumenterna att inte bli förknippade med en negativ referensgrupp då den omedvetna konsumenten inte existerar. Från företagets håll går det inte att utesluta kunder då dessa representerar en så pass stor inkomstkälla för företaget att dessa kunder är omöjliga att utesluta.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rey, Louise and Rathsmann, Anna
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Lyxkonsumtion, symbolisk konsumtion, referensgrupper, lyxvarumärken, lyxpyramiden, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1339530
date added to LUP
2007-01-18 00:00:00
date last changed
2012-04-02 16:23:19
@misc{1339530,
  abstract     = {{Uppsatsen beskriver för vem av företaget och kunden en negativa referensgruppen har störst betydelse. Vi söker att undersöka kundens relation till ett lyxvarumärke samt hur dessa påverkas vid förekomsten av en negativ referensgrupp. Vi vill vidare undersöka hur företagen gör för att undvika associeras med en negativ referensgrupp.
Vår slutsats är att det är viktigare för konsumenterna att inte bli förknippade med en negativ referensgrupp då den omedvetna konsumenten inte existerar. Från företagets håll går det inte att utesluta kunder då dessa representerar en så pass stor inkomstkälla för företaget att dessa kunder är omöjliga att utesluta.}},
  author       = {{Rey, Louise and Rathsmann, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Lyxkonsumtion-en god affär för alla-}},
  year         = {{2007}},
}