Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Managementrapport

Hallerborn, Björn ; Larsson, Camilla ; Malmros, Johan and Duda, Anna (2003)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Denna rapport är skriven inom ramen för magisterkursen Management och på uppdrag av HSB Malmö. Rapporten är indelad i tre delar där den första utgör huvuddelen och syftar till att spegla vårt projektarbete på HSB Malmö. I denna delen beskrivs och tolkas HSB Malmö i nuläget, samt presenteras rekommendationer till hur ledningen i framtiden bättre ska kunna skapa organisatoriska förutsättningar för ett strategiskt förändringsarbete. Utifrån vårt syfte och den information som vi samlat in, har vi valt ut ett antal teman som vi anser är mest intressanta och utmanande för HSB Malmö att jobba med i önskan om att nå större framgång i strategiskt förändringsarbete. Dessa teman (medlemsorganisation eller vinstdrivande företag?, kundorientering,... (More)
Denna rapport är skriven inom ramen för magisterkursen Management och på uppdrag av HSB Malmö. Rapporten är indelad i tre delar där den första utgör huvuddelen och syftar till att spegla vårt projektarbete på HSB Malmö. I denna delen beskrivs och tolkas HSB Malmö i nuläget, samt presenteras rekommendationer till hur ledningen i framtiden bättre ska kunna skapa organisatoriska förutsättningar för ett strategiskt förändringsarbete. Utifrån vårt syfte och den information som vi samlat in, har vi valt ut ett antal teman som vi anser är mest intressanta och utmanande för HSB Malmö att jobba med i önskan om att nå större framgång i strategiskt förändringsarbete. Dessa teman (medlemsorganisation eller vinstdrivande företag?, kundorientering, kommunikation och information, kompetens, visionsarbete, ledarskap, företagskultur och organisationsstruktur) utgör grunden för den diagnos av situationen på HSB Malmö som vi presenterar i rapporten. Den andra och tredje delen beskriver våra lärdomar vad gäller management på HSB Malmö respektive hur vi studenter fungerat som grupp under projektarbetets gång. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hallerborn, Björn ; Larsson, Camilla ; Malmros, Johan and Duda, Anna
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
förändring, management, grupp, HSB, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1341723
date added to LUP
2003-01-15 00:00:00
date last changed
2012-04-02 14:31:23
@misc{1341723,
  abstract     = {{Denna rapport är skriven inom ramen för magisterkursen Management och på uppdrag av HSB Malmö. Rapporten är indelad i tre delar där den första utgör huvuddelen och syftar till att spegla vårt projektarbete på HSB Malmö. I denna delen beskrivs och tolkas HSB Malmö i nuläget, samt presenteras rekommendationer till hur ledningen i framtiden bättre ska kunna skapa organisatoriska förutsättningar för ett strategiskt förändringsarbete. Utifrån vårt syfte och den information som vi samlat in, har vi valt ut ett antal teman som vi anser är mest intressanta och utmanande för HSB Malmö att jobba med i önskan om att nå större framgång i strategiskt förändringsarbete. Dessa teman (medlemsorganisation eller vinstdrivande företag?, kundorientering, kommunikation och information, kompetens, visionsarbete, ledarskap, företagskultur och organisationsstruktur) utgör grunden för den diagnos av situationen på HSB Malmö som vi presenterar i rapporten. Den andra och tredje delen beskriver våra lärdomar vad gäller management på HSB Malmö respektive hur vi studenter fungerat som grupp under projektarbetets gång.}},
  author       = {{Hallerborn, Björn and Larsson, Camilla and Malmros, Johan and Duda, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Managementrapport}},
  year         = {{2003}},
}