Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Erysave - en fallstudie i rött

Bellner, Hanna ; Eriksson, Johannes and Luttropp, Fredrik (2004)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Ideonföretaget Erysave är tvunget att gå till en global marknadsplats omedelbart efter produktens färdigställande för att skapa lönsamhet för sin produkt. Ett engagemang i en Strategisk Allians kan leda till en snabb etablering på marknaden. Den stora strategiska frågan för företaget är när detta skall ske samt hur samarbetet skall utformas. Erysave måste inleda ett samarbete med en partner som kan tillhandahålla de resurser som företaget saknar internt med målet att stärka sin strategiska position på marknaden. För att samarbetet mellan Erysave och den framtida partnern skall bli fruktbart är det vår bedömning att den öppna relationen mellan Erysave och partnerföretaget måste bibehållas. Erysaves totala vinstpotential finns inte enbart i... (More)
Ideonföretaget Erysave är tvunget att gå till en global marknadsplats omedelbart efter produktens färdigställande för att skapa lönsamhet för sin produkt. Ett engagemang i en Strategisk Allians kan leda till en snabb etablering på marknaden. Den stora strategiska frågan för företaget är när detta skall ske samt hur samarbetet skall utformas. Erysave måste inleda ett samarbete med en partner som kan tillhandahålla de resurser som företaget saknar internt med målet att stärka sin strategiska position på marknaden. För att samarbetet mellan Erysave och den framtida partnern skall bli fruktbart är det vår bedömning att den öppna relationen mellan Erysave och partnerföretaget måste bibehållas. Erysaves totala vinstpotential finns inte enbart i den produkt som närmast kommer att lanseras utan även i stor utsträckning i andra applikationer byggda på plattformsteknologin, PARSUS. Erysaves ledning måste ta detta i beaktande vid formandet av framtida tillväxtstrategier. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bellner, Hanna ; Eriksson, Johannes and Luttropp, Fredrik
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Strategiska Allianser, Tillväxt, Nätverk, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1346868
date added to LUP
2004-06-11 00:00:00
date last changed
2012-04-02 15:10:44
@misc{1346868,
  abstract     = {{Ideonföretaget Erysave är tvunget att gå till en global marknadsplats omedelbart efter produktens färdigställande för att skapa lönsamhet för sin produkt. Ett engagemang i en Strategisk Allians kan leda till en snabb etablering på marknaden. Den stora strategiska frågan för företaget är när detta skall ske samt hur samarbetet skall utformas. Erysave måste inleda ett samarbete med en partner som kan tillhandahålla de resurser som företaget saknar internt med målet att stärka sin strategiska position på marknaden. För att samarbetet mellan Erysave och den framtida partnern skall bli fruktbart är det vår bedömning att den öppna relationen mellan Erysave och partnerföretaget måste bibehållas. Erysaves totala vinstpotential finns inte enbart i den produkt som närmast kommer att lanseras utan även i stor utsträckning i andra applikationer byggda på plattformsteknologin, PARSUS. Erysaves ledning måste ta detta i beaktande vid formandet av framtida tillväxtstrategier.}},
  author       = {{Bellner, Hanna and Eriksson, Johannes and Luttropp, Fredrik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Erysave - en fallstudie i rött}},
  year         = {{2004}},
}